1. Home
  2. Wordpress
  3. WordPress flytta mediafiler till ny katalog

WordPress flytta mediafiler till ny katalog

Denna guide går igenom hur du kan flytta dina uppladdade filer i WordPress till en annan katalog, Tex om du har installerat WordPress via vår One-click-installer har vi av prestandaskäl placerat alla de uppladdade filerna på subdomänen media.dindomän.se.

Om du istället vill ha dem i katalogen uploads som är standard i WordPress kan du följa denna guiden. Du behöver ett FTP-konto till dina filer för att kunna genomföra denna flytt.

Kontrollera först om dina filer ligger på en media-subdomän genom att i WordPress administrationspanel klicka på Inställningar–>Media

Om du ej ser dessa inställningar alls ligger dina filer troligen redan i standard-katalogen ”Uploads

Logga nu in med FTP i ditt konto och lokalisera hemkatalogen med media-filerna. I det här exemplet ligger de i media.minwordpress.se/public_html/  När du kollar ligger de på samma vis men minwordpress.se är istället ditt egna domännamn.

Klipp ut/kopiera samtliga dessa kataloger eller markera för att flytta dem och välj sedan att lägga dem i dindomän.se/public_html/wp-content/uploads/ (om Uploads inte redan finns i din wp-content behöver du först skapa den)

När samtliga filer är flyttade så går du tillbaka till administrationspanelen och väljer ”Inställningar–>Media och byter där ut till att nya uppladdningar ska sparas i wp-content/uploads och rensa sedan fältet för fullständig sökväg (WordPress söker automatiskt i uploads då)

Spara och gå sedan till mediabiblioteket för att se att dina filer nu har den nya korrekta sökvägen.