WordPress Manuell Uppdatering

Sedan version 3.7 av WordPress har det ingått en funktion som uppdaterar WordPress automatiskt.

Du blir också ombedd att uppdatera WordPress vid varje inlogg i WordPress administrationspanel ifall en ny version finns tillgänglig.

Detta är något du alltid bör göra då äldre versioner av WordPress kan innehålla säkerhetshål eller avsaknad av stöd för det säkerhetsuppdateringar vi som Webbhotell gör på servrarna.

Har man tex haft ett intrång på sidan och blivit infekterad av skadlig kod är denna metod ett bra sätt att rensa många av de filer som blivit infekterade.

Följande guide är en manuell uppdatering av WordPress med följande versionsnummer:

Filezilla: 3.16.1 och WordPress 4.4.2

Observera att denna guide är applicerbar på valfri FTP-klient och WordPress-version.

Ladda hem den senaste versionen av WordPress från WordPress.org

Här kan du välja språkversion (detta kan du senare alltid ändra i administrationspanelen).

wp_man_update_1

Ladda hem zip-filen och packa upp den i en katalog på datorn.

Logga sedan in i ditt FTP-konto på Loopia och gå in på mindomän.se/public_html/ för att se dina aktuella WordPress-filer. Markera här samtliga filer förutom katalogen “wp-content” och filerna .htaccess och wp-config.php. (Dessa tre innehåller den personligt anpassade delen av din WordPress och ska ej skrivas över). Om du av någon anledning har laddat upp annat material i din public_html (gammal webbsida, dokument etc) ska dessa också avmarkeras.

 

wp_update_2

Radera sedan samtliga markerade filer. Sedan kopierar du över de filer du nyss laddat hem/packat upp till din public_html-katalog. Detta medför att du nu har uppdaterade filer för din WordPress. Besök sedan http://mindomän.se/wp-admin för att om nödvändigt uppdatera databasen automatiskt. Testa sedan att logga in din WordPress för att bekräfta att du har den senaste versionen av WordPress.
Nu är den manuella uppdateringen slutförd.

Was this article helpful?

Related Articles