Windows Phone 8

Nedan följer en guide för att ställa in din e-postadress hos Loopia i din Windows Phone 8.

För en mobil enhet rekommenderar vi IMAP-anslutning. Läs mer om skillnaderna mellan POP3 och IMAP.

Börja med att gå till Inställningar för din telefon.

Klicka sedan på menyvalet E-post+konton:

Välj sedan att lägga till ett nytt konto och välj Avancerat:

Fyll i hela din e-postadress i rutan för E-postadress och ditt lösenord i rutan för Lösenord. Klicka sedan på Nästa:

På nästa skärm så väljer du Internetbaserad e-post:

Fyll sedan i ett Kontonamn för e-postadressen, ditt för- och efternamn i Namn. I Server för inkommande e-post fyller du i mailcluster.loopia.se och som Kontotyp rekommenderar vi att du väljer IMAP4. Vill du hellre använda POP3 så kan du välja det här:

Kontrollera så att Användarnamn är hela din e-postadress och att ditt lösenord är korrekt (du kan klicka på Visa lösenord för att se lösenordet). I Server för utgående e-post (SMTP) så fyller du i mailcluster.loopia.se:

Vi rekommenderar att du använder SSL för både inkommande och utgående e-post, då detta krypterar trafiken mellan din telefon och våra servrar. Om du inte vill använda detta kan du låta dessa rutor vara urkryssade:

Klicka till slut på logga in, dina inställningar kontrolleras, om de är korrekta så läggs en ny ikon till på hemskärmen: