Transmit

Transmit är en FTP-klient som är utvecklad för Macintosh. Ett bra val för dig som vill ha ett enkelt FTP-program. Programmet stöder de flesta FTP-servrar och har ett lättförståeligt gränssnitt. Du kan hämta hem Transmit här.

Installera och använda Transmit

Så här gör du för att installera och använda ett FTP-konto i Transmit. Installera och starta programmet enligt de medföljande anvisningarna.

På denna sida anger du i följande ( Se Bild 1 ):

Server
ftpcluster.loopia.se
User Name
mindoman.se (byt ut mindoman.se mot det FTP-användarnamn du har hos oss)
Password
Ditt FTP-lösenord
Initial Path
/mindoman.se/public_html (byt ut mindoman.se mot det domännamn du har hos oss)
Port
21 (Standardport)
Protocol
FTP

Koppla därefter upp dig mot FTP-servern genom att klicka på Connect. I fönstret till vänster ser du de filer som ligger på din dator och i fönstret till höger ser du de filer som ligger på ditt FTP-konto ( Se Bild 2 ). För att ladda upp filer till ditt FTP-konto drar du dessa från det vänstra fönstret till det högra. Du kan även klicka på knappen Synchronize för att synkronisera filerna på din dator med filerna på ditt FTP-konto.