Timeout mot servern

Den här guiden går igenom hur man kan öka den tid som e-postprogrammet har på sig för att ansluta och hämta/synkronisera dina e-postkonton.

Den normala inställningen är i många fall 1 minut men här visar vi hur man ändrar denna inställning i några av de vanligast förekommande e-postprogrammen på marknaden.

Microsoft Outlook 2007/2010/2013

I Outlook 2007/2010/2013 öppnar du upp Kontoinställningar / Account settings. Där väljer du sedan det e-postkonto du vill redigera och i den efterföljande rutan så väljer du Fler inställningar/More settings.

Under fliken Avancerat har du valet Server Timeout. Ändra denna till exempelvis 5 minuter och tryck sedan på OK.

Efter detta så väljer du “Skicka/ta emot” och inväntar resultatet.

Windows Live Mail

I Windows Live Mail så väljer du “Konton” och sedan “Inställningar”.
Under fliken “Avancerat” så anger du det nya värdet för “Server Timeout” till t.ex 5 minuter och trycker sedan på “OK”

Efter detta så väljer du “Skicka/ta emot” och inväntar resultatet.

Thunderbird 24.x

I Thunderbird så är tillvägagångssättet lite mer avancerat och man bör ändra värdet med stor försiktighet så att man inte ändrar fel värde.

I menyn väljer man “Verktyg” (eller de tre strecken som finns till höger) och sedan “Inställningar”.

I Popup-rutan så finns sedan valet “Avancerat–>Konfigurationsredigerare” som man öppnar.

Här godkänner man sedan att man läst varningen och letar sedan upp värdet “mailnews.tcptimeout”.

Detta ändrar man till tex 300 (sekunder = 5 minuter). Stäng sedan rutan och klicka på “Hämta”.

Mac Mail/Office på Mac

Dessvärre så går det inte att utöka timeouten i dessa e-postprogram för närvarande. Den lösning vi då rekommenderar är att man installerar e-postklienten Mozilla Thunderbird på sin Mac-dator och sedan använder denna guide för att i Thunderbird utöka timeout-tiden.