SSL: skicka om verifieringsmeddelande

OBS: se denna guide om hur du skapar ett alias likt admin@mindoman.se i Office365

När du beställer ett SSL-certifikat kommer du att få ett antal e-postmeddelanden från vår samarbetspartner. Ett av dessa är ett verifieringsmeddelande som skickas ut för att du ska verifiera att du vill ha SSL och att du är i kontroll av den domän du beställer certifikatet för. Det meddelandet skickas till e-postadress admin@xxxxx.xx (där xxxx.xx är ditt domännamn) Om du inte har domänens e-post hos Loopia behöver du först skapa denna e-postadressen (admin@xxxx.xx) innan du kan gå vidare och skicka ut verifieringsmeddelandet igen. Observera att om du har e-posten för domänen hos Loopia har vi automatiskt redan skapat denna adress som en vidarebefordring till kontots tekniska kontakt.

Det första meddelandet du har fått efter din beställning är en bekräftelse på beställningen och det skickas till Loopiakontots tekniska kontakt. Detta meddelande har ämnet ”RapidSSL order received for Domain mindomän.se”

I det meddelandet finns en länk till Geotrusts kontrollpanel där du kan administrera din beställning:

https://products.geotrust.com/orders/orderinformation/authentication.do

Här kan du begära en inloggning genom att fylla i de fält som behövs:

Observera att du under e-postadress ska fylla i den e-postadress som fick första utskicket. Du ska här inte fylla i admin@

När du fyllt i fälten kommer du att få ett nytt meddelande från Geotrust med en engångslänk till din beställning. Här kan du nu skicka om verifieringsmeddelandet till den admin@ e-postadress som du behöver ha skapat för din domän där du beställt SSL. Observera att om du har e-posten för domänen hos Loopia har vi automatiskt redan skapat denna adress som en vidarebefordring till kontots tekniska kontakt.

Skicka om meddelandet och logga sedan in på den e-postadress du har satt som mottagare för utskicken till admin@

Där klickar du sedan på verifieringslänken för att slutföra din beställning. Observera att denna verifiering måste ske inom 7 dagar från det att du beställde SSL. Annars kommer ditt certifikat ej att skapas.