SSL, återkalla certifikat

För att återkalla ett SSL-certifikat behöver man utföra några enkla steg hos certifikatutfärdaren GeoTrust.

1. Första steget är att begära ut en inloggning till sin kundportal hos dem. Det gör man via denna länk:

https://products.geotrust.com/orders/orderinformation/authentication.do

Här får du fylla i vilken domän det gäller. Observera att den epostadress du ska ange är den som står som kontaktadress för ditt Loopiakonto.

2. Du kommer nu att få upp båda dina SSL-certifikat som du har. Här väljer du då att begära acess till ditt äldre certifikat som byts ut. Dubbelkolla datumet och tänk på att det är amerikanskt datumformat. månad/dag/år

3. Inom kort får du sedan ett e-postmeddelande till den e-postadressen där det finns en länk till ditt kundkonto hos Geotrust.

4. Här ska du sedan i vänstermenyn välja menyvalet “Revoke Certifikate”

5. Kontrollera datumet så att det är rätt certifikat som du nu vill återkalla.  Välj certifikatet och sedan klickar du på “I approve”

6. Processen här kan sedan ta en stund och ett felmeddelande kan visas hos leverantören.

Kontrollera istället din e-postkorg där du nu ska ha fått ett e-postmeddelande om att ditt certifikat är återkallat. Det betyder att du har slutfört det hela