Sitebuilder (Yola): Installation

Välkommen till Loopia Sitebuilder. Att skapa en iögonfallande och professionell hemsida har aldrig varit enklare! De attraktiva mallar som man kan välja mellan passar självklart både företag och personliga hemsidor.

Installation

1. Börja med att installera Loopia Sitebuilder inifrån din Kundzon. Detta gör du genom att klicka på “Starta en hemsida, blogg eller webbutik” längst upp på startsidan av din kundzon.1

1. På nästa sida väljer du “Bygg en hemsida med Loopia Sitebuilder”.1b

1. Du får då välja vilken domän eller subdomän som du önskar ha Sitebuilder installerad under, samt det Sitebuilder-paket som du vill använda. Det första paketvalet (Small) är det som ingår i samtliga webbhotellspaket. Du behöver även godkänna det faktum att Loopia Sitebuilder är en tredjepartsprodukt samt att du läst och godkänner Loopias avtalsvillkor. Tryck sedan på “Verkställ” för att installera.1c

1. När installationen är genomförd så kommer du tas till direkt till Sitebuildern. Du kommer då kunna välja någon av de mallar vi rekommenderar.yola2

1. För att finna mer information om en specifik mall, håll muspekaren ovanför temat och välj sedan “Visa detaljer”. Du kommer då få mer information om temat, samt får möjligheten att förhandsgranska det.
      Kom ihåg att valet av tema inte är permanent. Det går alltid att ändra mall i efterhand om man skulle ångra sig.yola3

1. Nu börjar processen med att bygga din hemsida. Efter att du valt mall så kommer du få ange vilket namn du vill att sidan ska ha, vilket du skriver in efter “Namn på webbsida”.
      Du får även frågan vilken kategori som din hemsida tillhör. Passar ingen av kategorierna så finns valet “Annat” längst ner i rullistan.yola4

1. På nästa sida får du sedan ange dina kontaktuppgifter. Det du anger här kommer synas på din kontaktsida, samt i hemsidans sidfot (längst ner på sidan). Om du vill hoppa över steget så finns valet “Nej tack, jag gör detta senare” längst ner på rutan.yola5

1. Loopia Sitebuilder bygger nu ihop din nya hemsida. När den jobbat färdigt så kommer du se din nya sida med exempeltexter och bilder som är baserade på den kategori som du valde för sidan några steg tidigare.

yola6ny
Du kan nu börja anpassa sidan efter dina önskemål. Vi har självfallet fler guider som du kan följa för att komma igång med att lägga till innehåll på din nya sida vilket du finner här. När du är nöjd med din sida så trycker du bara på den blå knappen som heter “Publicera” längst upp till höger.