Sitebuilder: Flytta alla trafik till SSL/HTTPS

Inledning

I denna guide visar vi hur du flyttar över all trafik på din sitebuilder till SSL/HTTPS gällande våran äldre sitebuilder.

Vänligen notera att det fungerar både med och utan SSL/HTTPS som standard, men om man vill att all trafik på sidan går till SSL/HTTPS så ska man göra enligt nedanför.

OBS! Om du använder våran nya sitebuilder (Yola) så är SSL/HTTPS aktiverat och omdirigerat till SSL/HTTPS som standard. Guiden nedanför gäller endast för våran äldre sitebuilder.

Hur du ser om du använder våran nya sitebuilder Yola eller inte, kan du se genom att följa denna guide: Vilken sitebuilder har jag?

Guide

Logga in i din Sitebuilder. (1.) I menyn till vänster så finns det ett runt kugghjul, klicka på den. Du kommer nu in på inställningar, (2.) Längst ner finns det valet “Säkerhet”, klicka på den.

Du kommer nu till sidan för att aktiver SSL/HTTPS.

På sidan “säkerhet” ser du att det står (3.) “Omdirigera till https”, klicka på den för att aktivera omdirigering från HTTP till HTTPS.

Om du är säker på att du vill fortsätta och aktivera så alla trafik går till SSL/HTTPS, (4.) klicka på “SPARA” uppe till höger.

Du är nu klar och din sitebuilder sida har nu det gröna hänglåset (HTTPS) som indikerar att du har en säker sida till alla dina besökare.