Redigerarens huvudfönster i Sitebuilder (v7)

Vänligen observera att denna guide gäller Sitebuilders som installerats före 2016-10-06. Har du installerat din Sitebuilder efter dess eller inte genomfört installationen än så finner du de aktuella guiderna för den nya Sitebuildern här

Inledning

Vi förklarar här de olika valen i Loopia Sitebuilder-redigerarens huvudfönster.

Guide

1. Huvudmeny, upptill

• Uppgraderingar. För uppgradering av ditt abonnemang.
  • Hjälp. För att komma till supportsidorna som du nu läser.

2. Huvudmeny, höger

• Profil. För att välja språk i redigeraren.
  • Logga ut när du vill avsluta redigeraren för stunden.

3. Huvudmeny, vänster

• Sidor. Det är här du kommer att spendera mesta av tiden. Här har du en överblick över dina sidor och mappar (undermenyer).
  • Mall. För val av mall samt dess inställningar för färger och bakgrund m m.
  • Bilder. Ditt bildarkiv. Uppladdning, radering och redigering av bilder.
  • Hantera. Inställningar för sökmotoroptimering (SEO), kontaktinfo och sociala medier, favicon m m. Du har här även valet att återställa din webb dvs radera alltd det du skapat och börja om från början.

4. Intern menyrad

• Lägg till innehåll. Du ser här de objekt, s k widgetar, som du kan använda på din webb, t ex P för en paragraf med text. För att placera en widget på din webb, klicka, dra och släpp där du vill ha den!
  • Ändra / Förhandsgranska. Klicka (ej klicka-dra) på det röda reglaget för att växla mellan ändring och förhandsgranskning.
  • Skärmval. Klicka på de olika skärmikonerna för att se hur din webb ser ut på olika enheter: vanlig datorskärm, surfplatta respektive mobil. Klicka en gång till på samma för att vrida skärmen 180 grader. Observera att du kan välja detta inte bara under förhandsgranskning utan även i ändringsläget.
  • Publicera. För att göra din webbplats eller dina senaste ändringar synliga för besökare.
  • Ångra / Igen. Vänsterpilen avser att ångra din senaste åtgärd; högerpilen att göra om det du precis ångrade.