Rapidweaver

RapidWeaver är ett program från Realmac Software och används för att skapa och publicera hemsidor. Den här guiden är skriven för RapidWeaver 5.2.2 och stegen för att publicera sin hemsida kan komma att ändras i nyare versioner av programmet. Version 5.2.2 finns i skrivandes stund inte tillgängligt på Svenska, därav är guiden skriven med den Engelska versionen av programmet. Om du vill se större versioner utav bilderna kan du enkelt klicka på dem.

Fördelen med att använda RapidWeaver för att skapa en hemsida är att man har olika projekt för sina olika hemsidor, så att man slipper ändra anslutningsuppgifter varje gång man byter mellan sina projekt/hemsidor.

Du kan hämta den senaste versionen av Rapidweaver genom att klicka här.

När du skapar ett nytt projekt i programmet så kommer det redan här upp en fråga om vart hemsida kommer att ligga, i denna bör du fylla i Web Address med där du vill att hemsidan skall visas:


rapidweaver_swe_1.png

När du har skapat din hemsida, eller åtminstone lagt in minst en sida i ditt projekt så kan du testa att ladda upp hemsidan genom att klicka på Publish-knappen uppe till höger och fylla i följande inställningar:


rapidweaver_swe_2.png

Servernamnet du ska ange är: ftpcluster.loopia.se

Användarnamnet och lösenordet för FTP skapar du först inne i kundzonen under menyval FTP-konto. Du väljer då också vilken katalog användaren ska ha behörighet till. I Path i Rapidweaver skriver du sedan in sökvägen till hemsidan, och korrekt sökväg beror på vilken katalog du valt att din FTP-användare ska ha behörighet till. De står i relation till varandra. Exempelvis, har du i kundzonen valt Hela hemkatalogen för din FTP-användare, då blir sökvägen för Rapidweaver enligt mindoman.se/public_html/.

Observera att inställningen för din domän behöver vara Hemsida hos Loopia med plattformsval Autobahn, Unix eller Windows, för att din sida uppladdad med FTP med t ex Rapidweaver ska synas.

Was this article helpful?

Related Articles