Prestashop

Som standard fungerar inte Prestashop att installera hos oss då installationsprocessen inte tillåter @-tecknet i MySQL-användarnamnet.

Detta går att rätta till genom att redigera en fil så att installationsskriptet tillåter @-tecknet.

Innan du laddar upp Prestashop-filerna till oss så behöver du redigera filen /classes/Validate.php.

Leta upp nedanstående rad (runt rad 760):

public static function isUnixName($data)
{
	return preg_match('/^[a-z0-9._-]+$/ui', $data);
}

I denna funktion skall du lägga till @-tecknet, så att det blir som nedanstående:

public static function isUnixName($data)
{
	return preg_match('/^[@a-z0-9._-]+$/ui', $data);
}

Spara sedan filen och ladda upp till oss så skall du kunna genomföra installationen som vanligt.

Detta är testat med Prestashop version 1.4.6.2 och 1.4.9, det är möjligt att detta kommer att ändras i nyare versioner.