Outlook 2011 IMAP-bugg

Den här artikeln går igenom hur man kan få igång Outlook for Mac att använda server-mapparna för Skickat, Utkast, Skräppost och Papperskorg om man använder ett IMAP-konto med vår e-posttjänst.

Denna guide är skriven i Mac OS X 17.0 (Lion) med Outlook for Mac 2011 (Version 14.1.4), och stegen kan skilja mellan de olika versionerna. Kontrollera vilken version ni använder genom att gå till menyn Outlook > Om Outlook, och sedan kolla versionsnummer högst upp i rutan som kommer upp.

Om denna guide inte fungerar första gången rekommenderar vi att ni uppdaterar Outlook for Mac och försöker sedan igen. För att uppdatera Outlook, gå till menyn Hjälp > Sök efter uppdateringar, klicka sedan på Sök efter uppdateringar och installera alla uppdateringar i listan (om det finns några).

Börja med att högerklicka (eller CTRL-klicka) på ert e-postkonto i vänsterspalten i huvudrutan för Outlook for Mac.

Klicka sedan på Ny mapp i menyn som kommer upp.

Högerklicka (eller CTRL-klicka) sedan på mappen vid namn Namnlös mapp om just skapades (notera att det kan ta några sekunder innan den visas i mapplistan).

Och namnge denna till Skickat

Sedan går du till menyn Verktyg, sen Konton...

Välj ditt konto i vänstra spalten, och klicka sedan på knappen Avancerat längst ner till höger.

Sedan klickar du på fliken Mappar och sedan börja med rullistan för Skickat och markera Välj...

Välj här själva mappen som du vill använda som din Skickat-mapp (Sent), och klicka sedan på Välj.

Gör sedan samma sak för mapparna Utkast (Drafts), Skräppost (Spam/Trash) och Papperskorg (Trash). Bocka även i Flytta borttagna meddelanden till den här mappen för Papperskorgen.

Klicka på OK när du ställt in alla mappar som ovan, och stäng sedan konto-hanteraren.

Till sist kan du ta bort mappen som du skapade i första steget genom att högerklicka (eller CTRL-klicka) på den mappen, och sedan välja Ta bort.

Notera att detta endast behöver göras i svenska versionen av Outlook for Mac, då den engelska versionen hittar och väljer automatiskt dessa mappar.