Migrera Sitebuilder (v6) till (v7)

 

Inledning

I denna guide visar vi hur du flyttar över en befintlig Sitebuilder-webb till den nya versionen av Sitebuilder. Den nya versionen lanserades 2014-06-24.

Vänligen notera att den nya Sitebuildern har en annan siduppbyggnad och din sida kommer troligen inte att kunna flyttas över direkt med bibehållen design, utan kan behöva justeras delvis i efterhand. Du kan dock alltid återgå till den gamla om du önskar.

Observerera också att nya Sitebuildern ger dig en responsiv webb. Om du alltså hittills haft en separat mobilwebb medför bytet till nya Sitebuildern att du fortsättningsvis behöver underhålla enbart en webb, och denna design anpassar sig automatiskt efter skärmbredd etc för mobiler, surfplattor och webbläsarfönster.

 

Guide

1. Logga in i din Sitebuilder. Längst upp till höger, välj Köp Uppgraderingar och därefter Prova nya Loopia Sitebuilder.


migratesb1.png

2. Läs noga igenom den information som följer. Bland annat handlar det om att script, bakgrunder, CSS och filmer inte kommer att migreras. Detta behöver du manuellt lägga till.


migratesb2.png

Om du är säker på att fortsätta, välj Prova nya Sitebuilder för att gå vidare.

3. Klicka Edit dindoman.se för att komma till redigeringsverktyget.

4. För att börja importera din webb till den nya editorn, klicka på Importera.


migratesb3.png

5. Du kommer nu att se en meny med ett antal val. Menyn är förinställd på att importera hela din sida. Du behöver normalt inte ändra några utav dessa inställningar.

Om du vill kan du välja vad som skall importeras. Exempelvis kan du välja att importera endast en utvald sida från din befintliga publicerade webb, om allt på sidan ska inkluderas eller kanske efter en viss pixelstorlek.

Rulla ner en bit för att se vad som kommer att migreras.

När du har gjort dina val, klicka Importera. När den är klar kommer du att se sidan direkt till höger.

6. Slutför nu genom att göra de finjusteringar som du önskar göra.

7. Om du inte känner dig bekväm med det nya upplägget och vill återgå till den äldre versionen så går det bra. Viktigt att notera är om du går tillbaka till den äldre versionen kommer allt arbete du har gjort i den nya att gå förlorat. Du får helt enkelt tillbaka dina sida precis som den såg ut tidigare. För att återgå till den tidigare editorn och designen, klicka Hantera och därefter Återgå till äldre redigerare, följt av Återställ.


migratesb4.png

 

Was this article helpful?

Related Articles