Loopiasecure.com

Om du i dagsläget använder dig av vår *.loopiasecure.com-lösning för att nyttja vårt delade SSL-certifikat på din hemsida (t ex https://domän-se.loopiasecure.com) behöver du uppdatera detta enligt följande instruktioner då *.loopiasecure.com-lösningen kommer att stängas av 2019-11-25.

1. Beställ och aktivera ett nytt SSL-certifikat (valfritt)

Om din hemsida kräver ett SSL-certifikat (exempelvis om du bedriver e-handel på hemsidan) så kan du beställa ett nytt, mer modernt SSL-certifikat direkt i din Loopia Kundzon. Vi rekommenderar att du beställer och aktiverar ditt nya SSL-certifikat innan *.loopiasecure.com-lösningen stängs ner (2019-11-25) för att inte behöva genomföra nedanstående steg två gånger.

När ditt SSL-certifikat har aktiverats och installerats för din hemsida behöver du ställa in så att din hemsida svarar på https://. Det gör du med hjälp av nedanstående guider:

Aktivera Let’s Encrypt för ditt konto – ingår i våra företagspaket

Om du har ett Webbhotell Företagspaket eller större så kan vi också aktivera Let’s Encrypt för ditt konto, som ingår i dessa pakettyper och varje domän i ditt konto (upp till 50 st. resp. 200 st. för Företagspaketet resp. Företag pluspaketet) får då ett eget certifikat som vi sedan underhåller och förnyar automatiskt. Kontakta support@loopia.se för att aktivera detta på ditt konto.

Läs mer om SSL hos Loopia på loopia.se/ssl

2. Uppdatera din config-fil

Om du använder WordPress/WooCommerce:

Anslut till vår FTP-server och ladda hem och redigera filen i följande katalogstruktur: /mindoman.se/public_html/wp-config.php

I denna fil behöver du sedan leta upp följande två rader:

define('WP_HOME','https://mindoman-se.loopiasecure.com');
define('WP_SITEURL','https://mindoman-se.loopiasecure.com');

…och ändra till följande:

define('WP_HOME','http://mindoman.se');
define('WP_SITEURL','http://mindoman.se');

När du ändrat och sparat dessa rader laddar du upp filen till samma katalogstruktur som ovan: /mindoman.se/public_html/wp-config.php.

Om du använder OpenCart:

Anslut till vår FTP-server och ladda hem och redigera filen i följande katalogstruktur: mindoman.se/public_html/admin/config.php

Där behöver du leta upp följande fyra rader:

define('HTTP_SERVER', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/');
define('HTTPS_SERVER', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/admin/');
define('HTTPS_IMAGE', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/image/');

…och ändra dessa till följande:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://mindoman.se/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se/admin/');
define('HTTPS_IMAGE', 'http://mindoman.se/image/');

Du behöver även ändra filen under /mindoman.se/public_html/config.php. Leta upp nedanstående rader:

define('HTTP_SERVER', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/');
define('HTTPS_SERVER', 'https://mindoman-se.loopiasecure.com/');

…och ändra till följande:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se/');

När du ändrat och sparat dessa rader så behöver du ladda upp filerna till samma katalogstruktur som tidigare: mindoman.se/public_html/admin/config.php.

Nu är du klar och kan besöka hemsidan på den nya URLen med https://.