Loopia iPhone App

Med Loopias iPhone-app kan du enkelt och snabbt beställa nya domännamn och hantera dina befintliga var du än är.
Andra funktioner i appen är som följer:

• Sök och registrera domännamn
• Deaktivera/Ta bort domännamn du inte längre använder
• Håll koll på när dina domäner löper ut
• Driftinformation
• Se över och betala fakturor
• E-post och telefonlänkar direkt från appen
• Se de senaste inläggen i vår mycket uppskattade blogg
• Fungerar både på iPhone och iPad (Universal)

En grundförutsättning för att kunna använda Loopia-appen är att man i sitt Loopia-konto har en API-användare aktiverad.
Om du redan har en API-användare så kan du direkt gå till guiden för Loopia-appen
För att skapa en kostnadsfri API-användare så loggar man in i sin kontrollpanel på Loopia.
Logga in i din Kundzon och välj där ”API” under “Kontoadministration”

API

Här kan du nu skapa en ny användare som du sedan kan använda i din Loopia-app. Ange ett unikt användarnamn för din användare och välj de rättigheter som du vill att den ska ha skapa sedan denna genom att välja ”Skapa”

För att kunna använda appen fullt ut så ska du klicka i valet “Tillåt metoder för att läsa och ändra…”

ApiAnvöndare

Efter detta så väljer du ”Spara” och din användare är nu reda att användas i Loopia-appen.

Loopia-appen

Nu är du redo att börja använda Loopia iPhone-app i din telefon.

Lägg till användare
För att du ska kunna få ta del av Appens alla funktioner så behöver du först lägga till din användare. Du gör detta i telefonens inställningsmeny där du nu ska ha fått upp en ikon för Loopias iPhone-app.

Ange här ditt användarnamn och lösenord, här är det viktigt att du anger ditt kompletta användarnamn.

Stäng sedan ned inställningarna och du är nu redo att starta Loopia appen.

Funktioner i Loopia-appen:

När du startar appen så kommer du att komma till appens startsida. Här kan du läsa de senaste inläggen från vår mycket populära blogg. Du kan här även ta del av aktuella erbjudanden som visas i bannern under blogginläggen.
Längst ned i bild så har du sedan navigeringsmenyn som tar dig till de olika delarna av appen.

Domännamn
Under fliken domännamn så hittar du flera kraftfulla verktyg för att hantera ditt Loopiakonto. Du ser direkt alla dina domännamn anslutna till ditt konto.
Efter varje domännamn så ser du aktuell status för domänen. Grön text betyder att domännamnet är aktivt och att vi på Loopia hanterar förnyelsen av domänen.
En röd text efter ett domännamn talar om att domänen är inaktiverad och kommer att löpa ut efter det datum som anges.
Om ett domännamn ej förnyas av Loopia så ser du en grå text som förklarar detta.
Nybeställda och ej ännu betalda domäner har en gul text som förklarar detta.

Skulle det råda någon som helst tvekan över ett domännamn så är du givetvis välkommen att kontakta våran supportavdelning för direkt assistans. Du når dem som vanligt på support@loopia.se
Vill du Ta bort/Deaktivera ett domännamn så klickar du på den aktuella domänen och du kommer då att få upp en valmeny där du kan välja att deaktivera (Låta domänen ligga kvar i kontot men ej förnyas när aktuell avtalsperiod löper ut) eller att direkt at bort den ur kontot (Domänen kommer fortfarande att vara aktiv till dess att den löper ut men du kommer ej att ha kvar den i ditt konto).

Högst upp i domänhanteringsfliken så hittar du valet ”Sök och köp domännamn” här kan du direkt ifrån din iPhone söka efter lediga domännamn och beställa dessa omgående. Du anger i sökrutan vilken domän du vill köpa och får direkt svar om domännamnet är ledigt. Du kan då välja ”Köp domännamnet” och en beställning kommer då att genomföras när du bekräftar beställningen i det nästkommande fönstret. När beställningen är genomförd så kommer du att få en konfirmation på detta.

Fakturor
För att betala din nybeställda domän eller bara kika på dina aktuella obetalda fakturor så väljer du fliken ”Fakturor” i appen.

Du kan här klicka på den faktura du vill ha mera information om och kan då direkt välja att betala fakturan med ditt kontokort via våran hemsida eller med hjälp av Loopia PREPAID (Länk till PREPAID-artikel)

Support
Under supportfliken så hittar du kontaktuppgifter till våra avdelningar på Loopia, här kan du direkt klicka på respektive avdelnings e-postadress för att direkt komma i kontakt med oss. Du kan här även hitta telefonnumret till support och ekonomiavdelningen om du föredrar att kontakta oss via telefon.
Givetvis finns här även länkar till vår väl utbyggda kunskapsdatabas där du hittar aktuella guider till våra tjänster.

Driftstatus
Under den sista fliken ”Driftstatus” kan du se eventuella planerade och oplanerade avbrott eller om olyckan är framme så kan du även se aktuell status på störningen. Denna information kan du givetvis också ta del av på adressen www.driftbloggen.se