Länkar i gamla Sitebuilder (v6)

Vänligen observera att denna guide avser en tidigare version av Loopia Sitebuilder. Har du installerat Loopia Sitebuilder efter 2014-06-23 eller ännu inte installerat, se då i stället dessa guider.

Med hjälp av denna guide kan du skapa en länk av valfri text, att skicka besökaren vidare till en intern eller extern sida. Du kan klicka på bilderna för att få en högupplöst version.

Du börjar med att dubbelklicka på den text som ordet du önskar skapa en länk av finns i. Du kommer att se att hela texten markeras och att det syns en ram runt hela texten samt en menyrad ovanför texten.

I denna text valde vi ordet ”commodo” att göra en länk av. Börja med att markera ordet genom att klicka med vänster musknapp precis före valt ord och dra sedan muspekaren till slutet av ordet och släpp knappen. Du kommer nu se att ordet har markerats.

Klicka sedan på den lilla kedjelänken i den mörka menyn ovanför för att göra ditt val av mål.

Du kommer nu att få fram en popup-meny med olika valmöjligheter. Du kan välja mellan Intern länk och Extern länk.

Om du vill gör en intern länkning, dvs till en sida i din Sitebuilder, klicka på drop-down-menyn under Intern länk. Du kommer då att kunna välja någon av de sidor som du har skapat.

Om du vill göra en extern länkning, välj Extern länk och skriv in länken dit du vill att besökaren skall slussas vidare till, t ex http://www.loopia.se.

Det sista valet är Länkmål. Här väljer du om du vill att sidan ska öppnas och ersätta den du redan surfar i eller om den ska öppnas i ett nytt fönster eller ny flik i webbläsaren.

När du är färdig klicka Spara Länk.

Länken är nu klar!