Kom igång med Office 365

Microsoft Office 365 låter dig samarbeta med e-post, delade dokument och kalendrar i de verktyg du är van vid, som t ex Word, Excel och Outlook.

Du får också tillgång till att skapa och redigera dokument direkt på webben, samt att granska dem via mobilen och andra bärbara enheter. Dessutom ingår ett smidigt och säkert konferenssystem för röst- och videosamtal samt chatt.

Denna tjänst ingår inte i våra webbhotellsabonnemang utan den behöver beställas separat som en extratjänst inifrån Loopia Kundzon du kan logga in här.

När du har loggat in i Loopia Kundzon så klickar du på valet Office 365 till höger på skärmen under rubriken Lägg till / skapa….

På nästa sida så klickar du på valet Aktivera ett nytt Office 365-konto på ett domännamn.

Nu får du välja önskat domännamn i rullisten för Aktivera för domännamn och välja antalet licenser under rullisten Antal licenser. Du kommer se en fakturaspecifikation vad antalet licenser du valt kommer att kosta, när du är nöjd med dina val så läser du och godkänner villkoren och därefter bockar i båda kryssrutor och går vidare genom att klicka på knappen Beställ.

Du har nu beställt tjänsten och kan här betala omgående med kontokort om så önskas annars skickas det ut en faktura per e-post/post beroende på vad du har inställt i ditt konto.

Om du nu går tillbaka till startsidan genom knappen Hem högst upp till vänster på skärmen och därefter klickar på Office 365 under rubriken Tjänster så kommer du erhålla en ruta där det står Inväntar betalningStatus.

Då fakturan är betalt med kontokort eller bankgiro och vi har mottagit betalningen så kommer du att se Under behandlingStatus i samma ruta som ovan.

När din beställning är behandlad så kan du börja skapa användare, klicka då valet Skapa användare för att ange namnet på den användare du vill skapa. Detta kommer bli den e-postadress som kopplas till användaren. Ange sedan ett lösenord för användaren ( för att läsa om vår lösenordspolicy kan du besöka denna sida). Ange sedan användarens behörighetsnivå och ange till sist användarens förnamn och efternamn. Slutför processen genom att klicka på knappen Spara.

Du kan nu logga in med din användare till Microsoft Office 365 genom att klicka på länken med texten Logga in i Office 365.

Om du har fler licenser och vill skapa fler användare så utför du bara processen igen med att skapa en till användare.

Du kan också när som helst köpa till licenser till ditt konto genom att välja valet Beställ licenser.

Om du sedan tidigare har e-postadresser hos oss och önskar migrera dessa till dina nyskapade Office 365-licenser så följer du vår guide här.