Kom Igång: Lägg till innehåll i gamla Sitebuilder (v6)

Vänligen observera att denna guide avser en tidigare version av Loopia Sitebuilder. Har du installerat Loopia Sitebuilder efter 2014-06-23 eller ännu inte installerat, se då i stället dessa guider.

Kom igång 1: Lägg till innehåll till din webbplats

Om hur du lägger till bilder och text till din webbplats.

Innan du sätter igång:

Redigeraren har fem huvudsakliga lägen:

• Mobil webbplats: skapa en mobilanpassad version av din webbplats [Obs: Det krävs Sitebuilder XL för att kunna publicera en mobil webbplats]
  • Webbplats: bygg och redigera din webbplats
  • Förhandsvisning: se hur webbplatsen kommer att se ut
  • Teman: bläddra och välj tema
  • Hantera: ändra inställningarna för din webbplats

När du väljer att klicka på Publicera kommer din webbplats att bli synlig på internet.

Klicka på Webbplats för att lägga till innehåll

Steg 1: Lägg till text

• Börja med att dra en textblockwidget till sidan.

• Klicka på kugghjulsikonen i verktygsfältet för att redigera texten.

• Klicka inuti texten (1) för att välja den.

• Skriv in text i fältet. Du kan kopiera och klistra in text också men skriv bara något enkelt just nu.

• Markera önskad text. Klicka på rullgardinsmenyn för Stilar och välj sedan, exempelvis, Heading 1.

• Resultat blir här som nedan (resultatet kan dock variera beroende på vilket Tema teckensnitt som är valt för webbplatsen).

• Klicka var som helst på sidan utanför textblocket för att avsluta redigeringen.

Steg 2: Lägg till en bild

• I den vänstra menyn, välj fliken Media och klicka sedan på Lägg till.

• Ett separat fönster kommer att öppnas, vilken visar din hårddisks kataloger. Välj en bildfil för överföring.

• Efter ett par sekunder kommer bilden att synas i bildlistan.

• Placera markören på bilden, klicka och dra ut bilden. Släpp den där du vill ha den på sidan.

• Dra i valfritt hörnhandtag för att proportionerligt ändra bildstorlek. Klicka på bilden och håll musknappen nertryckt för att kunna flytta den.

Notera att storleken på kolumnen bilden befinner sig i kan påverka möjligheterna att ändra storleken på bilden.