IWeb

iWeb är ett program från Apple som används för att skapa och publicera webbsidor. Vid en första start av programmet visas inställningarna som behövs göras för att publicera webbsidan.

För att publiceringen ska ske korrekt behöver inställningarna ändras.
”Publicera på:” MobileMe behöver ändras så att sidan publiceras på FTP.
Nedan följer övriga inställningar.

• Webbplatsnamn: public_html
  • Serveradress: ftpcluster.loopia.se
  • Användarnamn: dindomän.se
  • Lösenord: Ditt FTP Lösenord som du ställer in under Skapa / lägg till… > FTP-konto
  • Katalog/Sökväg: /dindomän.se/

När detta är klart och ni har skapat eran sida trycker ni på knappen Publish.

Efter detta börjar er sida att laddas upp, notera dock dialogen som dyker upp som påtalar att publiceringen fortsätter i bakgrunden, och man kan då inte stänga programmet

När publiceringen är slutförd kommer följande skylt att visas: