Hur registrerar jag ett Exchange-konto på min iPhone

Genom att sätta upp ett Exchange–konto på din iPhone har du alltid tillgång till din e-post och kalender, oavsett var du befinner dig.

För att installera kontot på din iPhone så behöver du först och främst kontos användarnamn och lösenord.

Office 365-portalen

När du har inloggningsuppgifterna så loggar du in här och klickar på knappen högst upp till vänster och väljer E-post.

När din inkorg och meddelanden visas på skärmen så klickar du på kugghjulet högst upp till höger på skärmen och väljer Gå till alternativ.

Klicka här på länken Inställningar för POP- eller IMAP-åtkomst nedanför profilbilden:

Scrolla sedan ner till du ser information om Server name. Notera servernamnet.

I din iPhone

Exemplet nedan är utfört på en iPhone 4 med iOs 5.0.1 och det kan skilja sig något mellan andra versioner/telefoner.

Öppna inställningar på din telefon och välj E-post, kontakter, kalender

Välj sedan Lägg till konto

Välj sedan Exchange

Ange först här den e-postadress som du ska lägga upp i fältet E-post
Ditt användarnamn är din e-postadress som du har i Office365, ange denna och det tillhörande lösenordet och välj sedan Nästa

En första verifiering kommer att utföras och du kan nu få upp en varning att kontot ej kunde verifieras

Välj bara att gå vidare där och du blir nu ombedd att ange servernamn. Ange här det servernamn som du noterat tidigare.
Under beskrivning så an du skriva en valfri beskrivning på kontot.
Välj sedan nästa och kontot kommer nu att verifieras.

I nästa ruta kan du själv välja vilka delar av din Exchange365 du vill ha i telefonen.
Välj här efter egna preferenser och spara sedan.