Hur registrerar jag ett Exchange-konto på min Android-telefon

Genom att sätta upp ett Exchange–konto på din Android har du alltid tillgång till din e-post och kalender, oavsett var du befinner dig.

För att installera kontot på din Android så behöver du först och främst kontos användarnamn och lösenord.

Office 365-portalen

När du har inloggningsuppgifterna så loggar du in här och klickar på knappen högst upp till vänster och väljer E-post.

När din inkorg och meddelanden visas på skärmen så klickar du på kugghjulet högst upp till höger på skärmen och väljer Gå till alternativ.

Klicka här på länken Inställningar för POP- eller IMAP-åtkomst nedanför profilbilden:

Scrolla sedan ner till du ser information om Server name. Notera servernamnet.

Exempel med Android på en Samsung-telefon

Hur det ser ut på din telefon kan variera utifrån denna mallen.

Gå till ditt e-postprogram i telefonen, guiden för att skapa ett nytt konto bör komma upp automatiskt. Om detta inte sker klickar du på Meny-knappen och sedan “Lägg till nytt konto”.

Skriv in din e-postadress och lösenord till din Office 365-adress och klicka sedan på Manuell inställning.

Välj sedan “Microsoft Exchange” eller “Microsoft Exchange ActiveSync”.

I användarnamn fyller du i din e-postadress och i Exchange-server skriver du in värdnamnet du noterade ovan. Om du har ett eget fält för domän låter du det vara blankt. Det rekommenderas att låta “Använd säker anslutning (SSL)” ifylld.

Efter en liten stund kan du få en varning om att kontot kommer att styra några säkerhetsinställningar på telefonen. Detta måste du godkänna. Din telefon kommer nu att försöka ansluta med dina inställningar:

På Kontoalternativ behöver du inte ändra något, men om du önskar så kan du ställa in hur ditt e-postkonto ska synkronisera genom att kolla igenom inställningarna, och sedan klicka på Nästa:

Du har nu registrerat ett Exchange-konto på din Android-telefon och har tillgång till e-post och kalender, klicka på Klar för att slutföra guiden.