Hur du väljer mall i Sitebuilder (v7)

Vänligen observera att denna guide gäller Sitebuilders som installerats före 2016-10-06. Har du installerat din Sitebuilder efter dess eller inte genomfört installationen än så finner du de aktuella guiderna för den nya Sitebuildern här

Inledning

I denna guide visar vi dig hur du gör för att byta mall i nya versionen av Loopia Sitebuilder.

Samtliga mallar är responsiva vilket betyder att de fungerar lika bra på vanliga skärmar och på mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor.

Det är helt riskfritt att förhandsgranska mallarna. Så länge du inte slutligen väljer att använda mallen ifråga ändras inget. (Du kan också kika på hur de ser ut övergripande här).

Om du redan har skrivit texter och skapat en webb då kvarstår detta innehåll när du byter mall. Det kan dock flyttas något. Webben kan också se lite annorlunda ut pga att den nya mallens specialfunktioner aktiveras från start. Dessa kan du då välja att gömma eller att ha kvar.

Guide

1. För att välja mall, börja med att klicka Tema i menyn.

2. Välj sedan Bläddra bland mallar.

3. Du får nu se miniatyrbilder för mallar att välja mellan. Observera att den som du just nu använder är markerad med en blå cirkel med en bock i.

4. För att kika närmare på en mall, klicka på den. Inom några sekunder får du mallen presenterad i stort format. Om du även vill se hur sidan ser ut på mobiltelefoner och surfplattor, klicka på respektive enhet. Klicka en gång till på samma för att simulera samma skärm vriden 180 grader.

5. Om du inte vill ha mallen, klicka Alla mallar uppe till vänster.

6. Om du har hittat en mall du önskar använda, klicka den blå knappen uppe till höger! Du kan därefter skapa eller fortsätta redigera din sida.