Hur du skapar och lägger till en favicon i Sitebuilder (v7)

Vänligen observera att denna guide gäller Sitebuilders som installerats före 2016-10-06. Har du installerat din Sitebuilder efter dess eller inte genomfört installationen än så finner du de aktuella guiderna för den nya Sitebuildern här

Inledning

Faviconen (av favourite icon) är den lilla bilden visas till vänster om webbsidans titel i webbläsarens flik för besökaren. Den visas också i favorit- eller bokmärkeslistan. Den bidrar förstås till personlig touch och upprätthåller företagets profil på nätet.

Bilden måste vara sparad i formatet ICO, med filändelse .ico. Bilden är kvadratisk och har vanligtvis storleken 16 x 16 eller 32 x 32 pixlar. Vissa äldre mobila enheter kan inte visa en favicon som har en filstorlek större än 4Kb.

Du kan spara en bild som .ico i vissa bildredigeringsprogram. Enklast kan dock vara att i stället skapa den på en tjänst som favicon.cc eller favicon.co.uk.

Guide

1. För detta exempel har vi ordnat en bild, tagit in den i ett bildredigeringsprogram, gjort den kvadratisk, förminskat den, sparat i format PNG och sedan importerat den till editorn på favicon.cc och där enbart laddat ner den utan vidare redigering.

2. I Loopia Sitebuilder, välj Hantera och Favicon. Klicka, dra och släpp eller bläddra för att ladda upp din .ico-fil.

3. För att se bilden i fliken behöver du publicera; klicka Sidor och därefter Publicera. Besök din sida. Du ska nu se faviconen i webbläsarens flik!