Hur du skapar drop-down-meny i Sitebuilder (v7)

Vänligen observera att denna guide gäller Sitebuilders som installerats före 2016-10-06. Har du installerat din Sitebuilder efter dess eller inte genomfört installationen än så finner du de aktuella guiderna för den nya Sitebuildern här

Inledning

En så kallad drop-down-meny eller rullgardinsmeny är en vertikal undermeny som visas när man drar muspekaren över ett val i en huvudmeny. Det är speciellt användbart för att strukturera ett större antal sidor, t ex för produktpresentationer, och göra webben användarvänlig och överskådlig. Med denna guide visar vi hur du skapar en drop-down-meny i Loopia Sitebuilder.

Guide

1. Börja med att skapa en mapp. En mapp är en plats där du sedan kan lägga sidor.

2. Ge mappen ett namn. Det är det som kommer att visas som menyval i din huvudmeny.

3. Mappen har automatiskt fått en första sida, Index.

4. Det är förstås önskvärt att byta namn på index-sidan till något mer passande. För att få fram inställningarna, klicka på sidan Index i menyn och därefter det runda kugghjulet. Du kommer då att se ett antal inställningar. Byt ut Sidtitel till önskat namn. Klicka blå knapp Spara. Självklart kan du nu passa på att fylla sidan med innehåll, men vi hoppar över det i denna guide.

5. För att skapa en till sida, vilken kommer att bli ett till menyval i din drop-down, klicka på Lägg till sida.

6. Ge den nya sidan ett namn. Det viktiga är sedan att du som Plats väljer din mapp. (Observera dock att du också när som helst kan flytta en befintlig sida från annan mapp. Det gör du genom valet Mapp på en sidas inställningar.) Designa din sida och fyll den med innehåll precis som vanligt.

7. Upprepa steg 5 och 6 för att skapa alla sidor du önskar. Välj Förhandsgranska eller Publicera för att se resultatet!