FTP Voyager

FTP Voyager är en FTP-klient som är utvecklad av RhinoSoft och är en av de mest avancerade FTP-klienter av de klienter vi har lagt upp manualer för. Programmet har ett lättförståeligt gränssnitt och har ett eget stöd för synkronisering av hemsidor. Ett bra val för dig som vill ha lite mer än bara ett enkelt FTP-program. Du kan hämta hem programmet här

Installera och använda FTP Voyager

Så här gör du för att installera och använda ett FTP-konto i FTP Voyager. Installera och starta programmet enligt de medföljande anvisningarna.

Gå in under menyn Edit och välj Site Profiles. Högerklicka på Personal sites och välj New Site. På denna sida anger du i följande:

Name
Namn på profil, till exempel ditt domännamn
Description
beskrivning av profil, till exempel “Min Hemsida”
FTP Site
ftpcluster.loopia.se
User ID
mindoman.se (byt ut mindoman.se mot det FTP-användarnamn du har hos oss)
Password
ditt FTP-lösenord

Om du vill att ditt lösenord ska sparas i programmet så väljer du även Save Password. Klicka på Connect för att koppla upp dig mot din FTP server.

FTP Voyager är uppdelat i 3 delar, den övre visar information om FTP:n, den mellersta visar information om din lokala hårddisk och den nedre visar information om överföringar. I den övre delens största fönster ser du de filer som ligger på din FTP och i den mellersta delens största fönster ser du de filer som ligger på din hårddisk. Den nedre delens största fönster visar en lista på kommandon och loggar, medans det lilla fönstret visar status på överföringar.

Nu kan du byta mapp i FTP-fönstret till public_html genom att dubbelklicka på den. Alla filer som du vill ska visas på nätet behöver ligga i denna mapp.

Markera de filer du vill ladda upp i det lokala fönstret, och dra dessa till FTP-fönstret för att ladda upp dem.