Flytta en domän från SE Direkt till Loopia

Flytta en domän från SE Direkt till Loopia – LoopiaWiki

Denna guide går igenom hur du byter från SE Direkt till Loopia som registrar för din domän. Det innebär att du efter bytet kommer att administrera din domän via din Loopia Kundzon. Du kan då byta namnservrar, hämta ut flyttkoder och förnya din domän via din Loopia Kundzon. Loopia tar då också över ansvaret att i god tid innan domänen löper ut skicka ut en förnyelsefaktura till domäninnehavaren om [inget annat är överenskommet].

Hämta ut flyttkod hos SE Direkt:

Logga in i domänhanteraren hos SE Direkt: https://domanhanteraren.sedirekt.se/

Väl inloggad så väljer du ”Domäner” i högermenyn och i den lista som presenteras så klickar du på den domän du vill ha ut en flyttkod för.

sedirekt1

I det här exemplet så använder vi domänen ”mindomän.se”

Välj sedan ”Generera auktoriseringskod (EPP) för att få fram din flyttkod.
sedirekt2

Du kommer nu att på skärmen presenteras din flyttkod. Kopiera nu denna.

sedirekt3

Logga sedan in i din Loopia kundzon och under ”Domäner” så klickar du på ditt domännamn som du skapat koden för. Saknas domänen i listan så kan du lägga till den genom att i högermenyn välja ”Lägg till Domän”

sedirekt4
I verktygsfältet för domänen så väljer du sedan ”Transfer av domännamn” och klistrar in koden som du fick av SE Direkt
sedirekt5
Välj sedan ”Genomför transfer” och inom några minuter så är bytet genomfört. Du kan kontrollera att bytet är slutfört genom att söka på din domän här: http://whois.loopia.se

Observera att ett registrarbyte inte medför ett automatiskt namnserverbyte. Om du även vill att Loopia ska hantera DNS för din domän så klickar du på ”Namnservrar” i domänens verktygspanel och anger där:

ns1.loopia.se
ns2.loopia.se

Spara detta och inom 48h så kommer all trafik för domänen att gå via Loopias namnservrar.