Flytt från Levonline till Loopia

Hur går flytten till?

Vi kommer under Q1 2021 att flytta över dina kunder till oss på Loopia, förutsatt att du skapat ett återförsäljarkonto hos oss instruktionen som du mottagit per mail. Du går då till https://www.loopia.se/tjana_pengar/af/ och registrerar dig som återförsäljare och svarar på meddelandet som du fått av oss, så kommer vi flytta över alla dina befintliga kunder och deras tjänster till oss på Loopia.

Notera dock att vi på Loopia ej kan ta ansvar för om tjänsterna fungerar likadant på vår plattform som de gjort hos Levonline p.g.a. olika systemkrav och tillgängliga resurser.

Hur når jag mina & mina kunders tjänster efter flytten?

Du kommer att få ett särskilt återförsäljarkonto hos oss på Loopia efter du registrerat dig och vi godkänt dig som återförsäljare. När det är klart kommer du kunna logga in i ditt återförsäljarkonto på https://loopia.se/loggain och därigenom administrera dina kunder samt enkelt administrera dina kunders tjänster

Skiljer sig era tjänster mot Levonline?

I vissa delar skiljer vi oss i vårt tjänsteutbud. De stora punkterna som skiljer oss åt är att vi på Loopia kör mycket senare versioner av PHP än vad som erbjuds hos Levonline. På Loopia kan du välja mellan v7.3, v7.4 & v8.0 (beta) till skillnad från Levonline där du endast hade valet v5.3. Utöver detta så saknar vi på Loopia stöd för Tomcat, Ruby on Rails & IonCube vilket givetvis kan påverka dina kunders hemsidor om dessa system är integrerade.

Vi hoppas dock kunna erbjuda en bättre och modernare helheltslösning med gratis SSL (Lets Encrypt) för alla hemsidor i alla paket, fritt antal e-postkonton och högre minnesgränser för samtliga paket än du finner hos Levonline.

Du kan se vår fullständiga webbhotellsspecifikation här.

Har Loopia någon support?

Ja, och du är varmt välkommen att kontakta vår prisbelönta svensktalande support via telefon, chatt eller e-post 365 dagar om året. Våra öppettider och kontaktuppgifter finner du här.

Fram till dess att era tjänster flyttats till oss på Loopia bör du dock vända dig till Levonline support precis som tidigare.

Jag nyligen betalat för ett konto hos Levonline, kommer jag behöva betala igen hos Loopia?

Nej, dina betalda avtalsperioder kommer att flyttas med till oss på Loopia och första fakturan från oss kommer att skickas samma datum som den skulle ha skickats från Levonline.

Vad händer om jag inte vill flytta till Loopia? Vad har jag för alternativ?

Om du väljer att ej flytta till Loopia, räcker det att helt enkelt inte registrera för ett återförsäljarkonto hos oss på Loopia.

Om du ej registrerat för ett återförsäljarkonto hos oss på Loopia innan 2021-02-26 så kommer du istället flyttas till ett vanligt kundkonto hos Levonline, vilket alltså innebär att du ej kommer att vara återförsäljare längre.

Det går självklart bra att bli återförsäljare vid ett senare skede genom samma process hos oss på Loopia, men vi kommer då ej att kunna assistera med att flytta över dina kunder till oss.

Var kan jag ta del av Loopias villkor?

Du hittar och kan läsa Loopias allmänna villkor på följande länkar:

Kan jag lägga upp Loopia som ny leverantör redan nu?

Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar av dina tjänster blir enklare att genomföra.

Leverantörsinformation

Loopia AB
Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Organisationsnummer: 556633-9304
Bankgiro: 5519-9533

Vid utlandsbetalningar:

SWIFT: DABASESX
IBAN: SE5612000000013070127185
Bank: Danske bank

Vad händer om jag har webbhotell och/eller andra tjänster hos en annan leverantör?

Då samtliga domäners DNS inställningar kommer att flyttas med till Loopia påverkas inte kopplingar mot andra leverantörers tjänster av flytten.

Används däremot externa namnservrar för domäner kommer du behöva uppdatera domänernas DNS inställningar hos din DNS leverantör att istället peka mot Loopias tjänster efter flytten.