Flytt av dina kunder & avtal till Loopia

Vad är bakgrunden till att Återförsäljarprogrammet flyttas?

Under 2019 förvärvade Loopia webbhotellsdelen av Binero (numera WebSupport) där även webbhotellen Space2u, Crystone och Levonline ingick.

Vi håller nu på att se över att samla alla återförsäljaravtal på ett och samma ställe för att kunna erbjuda er och era kunder bästa möjliga service och kvalitetstjänster. Många av er ligger idag på äldre plattformar på respektive webbhotell där vi har begränsade utvecklingsmöjligheter och inte riktigt kan säkerställa den servicenivå vi skulle vilja ha.

Loopia har sedan många år haft ett stort fokus på just återförsäljare och har en stabil modern plattform där ni skulle få fler möjligheter än idag. Utöver detta har vi även dedikerad personal som jobbar med er och vidareutveckling av återförsäljartjänsten. Därför planerar vi att migrera er till till Loopia och kommer nu närmast att undersöka när och hur detta ska ske. Som ett steg i den processen för vi gärna en dialog med er för att komma fram till hur detta på bästa sätt ska hanteras. Vi kommer sedan att återkomma med mer information om planen längre fram.

Vad är det som flyttas?

Hemsidor

Vi kommer att migrera webbfiler och databaser för samtliga hemsidor som dina kunder har uppsatta hos din nuvarande leverantör och göra en fullständig kopia av hemsidorna på vår plattform på Loopia.

Vi kommer att importera hemsidans databas till oss och uppdatera hemsidans anslutningssträngar efter bästa förmåga för att hemsidan ska fungera som förväntat hos oss efter migreringen.

Ingen nertid bör uppstå vid migreringen av hemsidan.

E-post

Vi kommer att migrera alla e-postmeddelanden och kataloger för vardera e-postkonto som dina kunder har. Vi kommer även att migrera eventuella e-postalias som finns uppsatta och dessa kommer givetvis att fortsätta fungera som vanligt.

Om det finns kontakter tillagda i webmailen kommer också dessa att migreras till oss så att de kan användas i vår webmail efter migreringen.

Även inloggningsuppgifter flyttas över, vilket innebär att dina kunders e-postkonton kommer att ha samma inloggningsuppgifter som tidigare.

Dina kunder kommer behöva uppdatera sina serverinställningar i sina e-postklienter efter det att migreringen blivit genomförd, så att e-post skickas och hämtas via Loopias e-postservrar efter migreringen genomförts (mailcluster.loopia.se). Mer information om vilka serverinställningar som påverkas och hur dessa ändras hittar du i Vår kunskapsdatabas

FTP

FTP-konton kommer ej att kunna flyttas/kopieras till oss på Loopia, men är mycket enkelt skapat genom kundzonen.

Hur lång tid tar flytten?

Exakt hur lång tid det tar att flytta en specifik hemsida eller kund är svårt att säga, då det är många faktorer som spelar in på tidsramen, bl.a. antalet hemsidor och e-postkonton som en särskild kund har på sitt konto.

Vi kommer arbeta så skyndsamt som möjligt med att migrera en kund i taget, för att minimera risken för att något blir “hängande i luften” längre än nödvändigt.

Blir det någon nertid för mina kunders tjänster?

Det kommer oundvikligen att bli en kort nertid på e-posttjänsten för vardera domän, precis när domänen pekas om mot vår miljö från den nuvarande. Vi kommer att justera domänens DNS records Time To Live (TTL) för att minimera nertiden så mycket som tekniskt möjligt och e-posttjänsten bör inte vara otillgänglig mer än 5-10 minuter per domännamn.

Hemsidor kommer ej att uppleva någon nertid i samband med migreringen till Loopia.

Hur når jag mina & mina kunders tjänster efter flytten?

Du kommer att få ett särskilt återförsäljarkonto hos oss på Loopia efter du registrerat dig och vi godkänt dig som återförsäljare. När det är klart kommer du kunna logga in i ditt återförsäljarkonto på https://loopia.se/loggain och därigenom administrera dina kunder samt enkelt administrera dina kunders tjänster

Skiljer sig era tjänster åt?

I vissa delar skiljer vi oss i vårt tjänsteutbud. De stora punkterna som skiljer oss åt är att vi på Loopia kör mycket senare versioner av PHP än vad som erbjuds hos vissa av f.d. Binero webbhotellen.

På Loopia kan du välja mellan v7.3, v7.4 & v8.0 (beta) till skillnad från t.ex. Levonline, Space2u & Crystone där du endast har valet om PHP v5.3. Utöver detta så saknar vi på Loopia stöd för Tomcat, Ruby on Rails & IonCube vilket givetvis kan påverka dina kunders hemsidor om dessa system är integrerade.

Vi hoppas dock kunna erbjuda en bättre och modernare helheltslösning med gratis SSL (Lets Encrypt) för alla hemsidor i alla paket, fritt antal e-postkonton och högre minnesgränser för samtliga paket.

Notera dock att vi på Loopia ej kan ta ansvar för om tjänsterna fungerar likadant på vår plattform som de gjort på tidigare plattform p.g.a. olika systemkrav och tillgängliga resurser.

Du kan se vår fullständiga webbhotellsspecifikation här.

Här kan du också hitta vår fullständiga prislistor för våra webbhotellspaket, extratjänster & domännamn.

Har Loopia någon support?

Ja, och du är varmt välkommen att kontakta vår prisbelönta svensktalande support via telefon, chatt eller e-post 365 dagar om året. Våra öppettider och kontaktuppgifter finner du här.

Fram till dess att era tjänster flyttats till oss på Loopia bör du dock vända dig till din nuvarande support precis som tidigare.

Flyttas mina kunders betalda avtalsperiod över?

Absolut! Dina betalda avtalsperioder kommer att flyttas med till oss på Loopia och första fakturan från oss kommer att skickas samma datum som den skulle ha gjorts innan flytten .

Vad händer om jag inte vill flytta till Loopia? Vad har jag för alternativ?

Om du ej önskar att ditt återförsäljaravtal och kundbas flyttas till oss på Loopia, behöver du snarast meddela detta genom att kontakta din nuvarande supportavdelning, så noterar vi detta.

I det fall att ert återförsäljaravtal ej flyttas till oss på Loopia kommer alternativet finnas att vara kvar hos er nuvarande leverantör, men på sikt kommer möjligheten att agera återförsäljare försvinna varpå ni då konverteras till kundkonton hos nuvarande leverantör.

Var kan jag ta del av Loopias villkor?

Du hittar och kan läsa Loopias allmänna villkor på följande länkar:

Kan jag lägga upp Loopia som ny leverantör redan nu?

Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar av dina tjänster blir enklare att genomföra.

Leverantörsinformation
Loopia AB
Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Organisationsnummer: 556633-9304
Bankgiro: 5519-9533

Vid utlandsbetalningar:
SWIFT: DABASESX
IBAN: SE5612000000013070127185
Bank: Danske bank

Vad händer om jag har webbhotell och/eller andra tjänster hos en annan leverantör?

Då samtliga domäners DNS inställningar kommer att flyttas med till Loopia påverkas inte kopplingar mot andra leverantörers tjänster av flytten.

Används däremot externa namnservrar för domäner kommer du behöva uppdatera domänernas DNS inställningar hos din DNS leverantör att istället peka mot Loopias tjänster efter flytten.