Fetch

Fetch är en FTP-klient som är utvecklad för Macintosh. Ett bra val för dig som vill ha ett enkelt FTP-program. Programmet stöder de flesta FTP-servrar och har ett lättförståeligt gränssnitt. Du kan hämta programmet här.

Installera och använda Fetch

Så här gör du för att installera och använda ett FTP-konto i Fetch. Installera och starta programmet enligt de medföljande anvisningarna.

På denna sida anger du i följande ( bild1):

Host
ftpcluster.loopia.se
User ID
mindoman.se (byt ut mindoman.se mot det FTP-användarnamn du har hos oss)
Password
Ditt FTP-lösenord

Koppla därefter upp dig mot FTP servern genom att klicka på Ok.

I fönstret ser du de filer som ligger på FTP-servern (Bild2), och i underkant finns knapparna ”get” och ”put”. Dessa används för att flytta filer till och från din FTP. Nu kan du byta mapp i FTP-fönstret till public_html/ genom att klicka på den. Alla filer som du vill ska visas på nätet måste ligga i denna mapp.