FAQ Flytt från Tele2 till Loopia

Hur går flytten till?

Vi kommer att påbörja flytten av dina tjänster från Tele2 till Loopia Webbhotell under september 2020. När flytten av dina tjänster påbörjas kommer vi temporärt att stänga ned åtkomsten till din kontrollpanel hos Tele2.

Dina webbsidor och e post kommer att fungera utan avbrott men du kan under den pågående flytten ej administrera dina tjänster såsom att skapa eller redigera e-postkonton i din kontrollpanel.

Flytten av dina tjänster kommer att pågå (med ett fåtal undantag) i några dagar. Snarast efter flytten av dina tjänster till Loopia är klar kommer du att få inloggningsuppgifter till Loopias kontrollpanel och kan återigen administrera dina tjänster. Är du idag privatkund till Tele2 kommer du även att kunna logga in i ditt konto hos Loopia via BankID.

Vid flytten blir du kund hos Loopia under Loopias användarvillkor. Om du inte godkänner detta behöver du meddela det snarast via Tele2’s kundtjänst på 0200-23 23 23, dock senast den 10 september.

Behöver jag göra något själv i samband med flytten?

Vi kommer att skapa ditt konto hos oss på Loopia, samt flytta alla filer och databaser till oss automatiskt.

Samtliga hemsidor som idag använder PHP kommer i samband med flytten från Tele2 till Loopia att placeras på servrar med PHP-version 7.2. Det kan innebära att hemsidan behöver anpassas efter PHP 7.2 för att fortsätta fungera som vanligt, och vi rekommenderar därför att du redan nu uppgraderar din hemsida till PHP 7.2 med hjälp av denna guide. Väljer du att inte uppgradera din hemsida till PHP 7.2 nu kommer detta att ske automatiskt i samband med flytten, som en del i vår ständiga strävan efter att erbjuda dig som kund så bra och säkra tjänster som möjligt.

Vi på Loopia har dessvärre inte möjlighet att assistera dig med anpassningen av dina hemsidor till PHP 7.2. Behöver du hjälp med anpassningen rekommenderar vi att du tar kontakt med en webbyrå. Hör gärna av dig till vår återförsäljaravdelning på 021-12 82 22 så kan vi förmedla kontakt med bra webbyråer från vårt nätverk av nära 4 000 återförsäljare.

Hur når jag mina tjänster efter flytten?

Så snart flytten av ditt konto och tillhörande tjänster är klar kommer du att få ett e-postmeddelande med dina användaruppgifter hos Loopia. Dessa använder du sedan för att logga in på din Loopia Kundzon för att administrera dina tjänster som flyttats till Loopia.

Om du använder en e-postklient för att läsa och skicka e-post kommer du behöva uppdatera dina serverinställningar i denna till Loopias inställningar när flytten är klar för att du ska kunna fortsätta skicka och ta emot som vanligt. Du finner guider för exakt hur man gör det i alla de vanligaste e-postklienterna och vilka inställningar som ska användas här.

Du kommer också att kunna logga in på din Loopia Webmail med samma uppgifter som tidigare för att skicka och ta emot e-postmeddelanden så snart flytten av dina tjänster har verkställts.

Kan jag få en ny länk med inloggningsuppgifter?

Du kan få ett nytt meddelande med inloggningsuppgifter skickat till kontots kontaktuppgifter (E-post eller SMS). Du kan när som helst begära att få nya inloggningsuppgifter här.

Om du vill ha det ännu smidigare kan du också logga in på ditt konto med hjälp av BankID om ditt konto är registrerat på ett personnummer!

Varför har jag fått en årsfaktura?

Vi på Loopia har flera olika betal och faktureringsalternativ som går att välja och som standard faktureras man för kommande årsperiod. Fakturan skickas till kontots registrerade e-postadress i PDF format 45-60 dagar innan tjänstens förfallodatum, samt går att hämta direkt i din Loopia Kundzon där du också bl.a. kan ladda ner kvitton.

Önskar du byta faktureringsfrekvens eller metod går det självklart bra att göra genom att kontakta vår support, så kan vi hjälpa dig att justera detta till kvartalsfakturering eller månadsfakturering.

När du fått en faktura kan du också välja att spara dina kortuppgifter hos oss för att enkelt betala framtida fakturor, samt också aktivera automatisk betalning av kommande fakturor för att undvika att tjänster löper ut och slutar fungera p.g.a. en missad faktura.

Kommer mina kostnader att förändras i och med flytten?

Du kommer att placeras på ett motsvarande paket hos oss på Loopia för att kunna erbjuda samma typ av tjänster som du haft tillgång till hos Tele2. Detta kan innebära prisskillnader för dig beroende på vilket paket och tjänster du har hos Tele2.

Du kan se en fullständig prislista och specifikation för våra webbhotellspaket här.

Du kan se en fullständig prislista över de toppdomäner vi erbjuder här.

Jag nyligen betalat för mitt konto hos Tele2, kommer jag behöva betala igen hos Loopia?

Nej, din betalda avtalsperiod kommer att flyttas med till oss på Loopia och första fakturan från oss kommer att skickas samma datum som den skulle ha skickats från Tele2.

Har Loopia någon support?

Ja, och du är varmt välkommen att kontakta vår prisbelönta svensktalande support via telefon, chatt eller e-post 365 dagar om året. Våra öppettider och kontaktuppgifter finner du här.

Fram till dess att dina tjänster flyttats till oss på Loopia bör du dock vända dig till Tele2 support precis som tidigare genom support@tele2.se för frågor och funderingar om dina tjänster.

Kan jag byta paket hos Loopia?

Absolut! Du kan alltid ändra ditt paket hos oss direkt genom din Loopia Kundzon där du kan välja att uppgradera till ett större paket, eller nedgradera ditt konto till ett mindre paket som passar dina behov bättre.

För att uppgradera till ett större paket klickar du på ”Uppgradera konto” knappen i din kundzon och kan där direkt välja vilket konto du önskar uppgradera till. Du betalar givetvis endast mellanskillnaden från ditt nuvarande paket vid en eventuell uppgradering.

För att nedgradera till ett mindre paket klickar du på ”Kontoinställningar” -> ”Säg upp eller nedgradera konto” -> ”Nedgradera konto”, och väljer sedan vilket paket du önskar nedgradera till och om du önskar att nedgraderingen ska ske omedelbart eller efter nuvarande fakturaperiod.

Vad händer om jag inte vill flytta till Loopia? Vad har jag för alternativ?

Om du inte vill att vi flyttar dina tjänster hos Tele2 till Loopia behöver du meddela det snarast via Tele2’s kundtjänst på 0200-23 23 23, dock senast den 10 september.

Notera också att Tele2 kommer stänga av dina tjänster i slutet av året och du måste därför hitta en annan leverantör att själv flytta dina tjänster till innan dess.

Godkänner jag som kund automatiskt Loopias villkor?

Loopias avtal träder i kraft 30 dagar efter att du som kund informerats om dem via mail och på Tele2s hemsida. Om du inte godkänner detta behöver du meddela det snarast via Tele2’s kundtjänst på 0200-23 23 23, dock senast den 10 september.

Om du väljer att inte acceptera Loopias villkor kommer dina tjänster hos Tele2 att stängas ner i slutet av året.

Tele2s villkor gäller för dig som kund fram till dess att Loopias villkor träder i kraft i september. Du kommer alltså inte stå utan villkor, Loopia tar över de villkor som gäller för dig när flytten sker.

Var kan jag ta del av Loopias villkor?

Du hittar och kan läsa Loopias allmänna villkor här.

Kan jag lägga upp Loopia som ny leverantör redan nu?

Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar av dina tjänster blir enklare att genomföra.

Leverantörsinformation

Loopia AB

Kopparbergsvägen 8

722 13 Västerås

Organisationsnummer: 556633-9304

Bankgiro: 5519-9533

Vid utlandsbetalningar:

SWIFT: DABASESX

IBAN: SE5612000000013070127185

Bank: Danske bank

Hur fungerar det om jag vill köpa nya tjänster fram till flytten?

Fram till och med september kommer samtliga tjänster att fungera som vanligt hos Tele2 och du kan alltså beställa nya tjänster och domännamn som vanligt genom dem.

Från och med att vi påbörjar flytten fram till dess att flytten är klar kommer du inte att komma åt ditt konto och kan därför inte logga in för att beställa nya tjänster förrän dina tjänster flyttats till Loopia, varpå du gör beställningen i din Loopia Kundzon.

Du kan under tiden flytten pågår beställa nya tjänster direkt hos oss på Loopia som sedan kan slås ihop med det konto som vi flyttat till oss (OBS! Sammanslagning är endast möjlig för konton och tjänster registrerade på samma ägarskap)

Vad händer om jag har webbhotell och/eller andra tjänster hos en annan leverantör?

Då samtliga domäners DNS inställningar kommer att flyttas med till Loopia påverkas inte kopplingar mot andra leverantörers tjänster av flytten.

Använder du däremot externa namnservrar för din domän kommer du behöva uppdatera din domäns DNS inställningar hos din DNS leverantör för att istället peka mot Loopias tjänster efter flytten.