FAQ Flytt från Servage till Loopia

Hur går flytten till?

Vi kommer att påbörja flytten från Servage till Loopia Webbhotell i slutet av februari. När flytten av dina tjänster då påbörjas kommer vi temporärt att stänga ned åtkomsten till din kontrollpanel hos servage. Dina webbsidor och e post kommer att fungera utan avbrott men du kan under den pågående flytten ej administrera dina tjänster såsom att skapa eller redigera e-postkonton i din kontrollpanel.

Flytten av dina tjänster kommer att pågå (med ett fåtal undantag) i några dagar. Snarast efter flytten av dina tjänster till Loopia är klar kommer du att få inloggningsuppgifter till Loopias kontrollpanel och kan återigen administrera dina tjänster. Är du idag privatkund till Servage kommer du även att kunna logga in i ditt konto hos Loopia via BankID.

Vid flytten blir du kund hos Loopia under Loopias användarvillkor. Om du inte vill att vi flyttar dina tjänster hos Servage till Loopia; kontakta oss senast den 28 februari via info@servage.net

Hur når jag mina tjänster efter flytten?

Så snart flytten av ditt konto och tillhörande tjänster är klar kommer du att få ett e-postmeddelande med dina användaruppgifter hos Loopia. Dessa använder du sedan för att logga in på din Loopia Kundzon för att administrera dina tjänster som flyttats till Loopia.

Du kommer att kunna logga in på din Loopia Webmail med samma uppgifter som tidigare för att skicka och ta emot e-postmeddelanden så snart flytten av dina tjänster har verkställts.

Kan jag få en ny länk med inloggningsuppgifter?

Du kan få ett nytt meddelande med inloggningsuppgifter skickat till kontots kontaktuppgifter (E-post eller SMS). Du kan när som helst begära att få nya inloggningsuppgifter här.

Om du vill ha det ännu smidigare kan du också logga in på ditt konto med hjälp av BankID om ditt konto är registrerat på ett personnummer!

Varför får jag en faktura via e-post?

Då vi ej kan flytta dina kortuppgifter och implementera hos oss på Loopia, har ditt tidigare val att automatiskt betala fakturor med sparade kortuppgifter tagits bort i samband med flytten. När du fått din första faktura från oss på Loopia kan du välja att spara dina kortuppgifter hos oss för att så sätt betala kommande fakturor automatiskt med det sparade kortet.

Har Loopia någon support?

Ja, och du är varmt välkommen att kontakta vår prisbelönta svensktalande support via telefon, chatt eller e-post 365 dagar om året. Våra öppettider och kontaktuppgifter finner du här.

Fram till dess att dina tjänster flyttats till oss på Loopia bör du dock vända dig till Servage support precis som tidigare genom info@servage.net för frågor och funderingar om dina tjänster.

Jag nyligen betalat för mitt konto hos Servage, kommer jag behöva betala igen hos Loopia?

Nej, din betalda avtalsperiod kommer att flyttas med till oss på Loopia och första fakturan från oss kommer att skickas samma datum som den skulle ha skickats från Servage.

Varför tar ni betalt för DNS?

Vi på Loopia strävar efter att kunna erbjuda en stabil och modern DNS-plattform och har då valt att ta betalt för den tjänsten för att kunna erbjuda bästa möjliga tjänst till dig som kund. Kostnaden 120:- per år inkluderar möjligheten att ha fritt antal domäner/e-postalias i kontot.

DNS-tjänsten har Anycast-DNS och du kan skydda dina domäner med 2 faktorautentisering i form av BankID inloggning till Loopia Kundzon. Du har även tillgång till vår svensktalande support 365 dagar om året via e-post, telefon och chatt.

Vad händer om jag inte vill flytta till Loopia? Vad har jag för alternativ?

Om du inte vill att vi flyttar dina tjänster hos Servage till Loopia behöver du kontakta Servage innan den 28 februari 2020.

Godkänner jag som kund automatiskt Loopias villkor?

Loopias avtal träder i kraft 30 dagar efter att du som kund informerats om dem via mail och på Servage hemsida. Väljer du att inte godkänna villkoren måste du ta kontakt med Loopia och meddela det. Om du väljer att inte acceptera Loopias villkor kommer dina tjänster att stängas av när Loopias avtal träder i kraft. Servage villkor gäller för dig som kund fram till dess att Loopias villkor träder i kraft den 28 februari. Du kommer alltså inte stå utan villkor, Loopia tar över de villkor som gäller för dig när flytten sker.

Var kan jag ta del av Loopias villkor?

Du hittar och kan läsa Loopias allmänna villkor här.

Kan jag lägga upp Loopia som ny leverantör redan nu?

Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar av dina tjänster blir enklare att genomföra.

Leverantörsinformation

Loopia AB

Kopparbergsvägen 8

722 13 Västerås

Organisationsnummer: 556633-9304

Bankgiro: 5519-9533

Vid utlandsbetalningar:

SWIFT: DABASESX

IBAN: SE5612000000013070127185

Bank: Danske bank

Hur fungerar det om jag vill köpa nya tjänster fram till flytten?

Fram till och med kl 08:00 den 18 februari kommer samtliga tjänster att fungera som vanligt hos Servage. Du kan alltså beställa nya tjänster och domännamn som vanligt. Efter kl 08:00 18 februari och fram till dess att flytten är klar kommer du inte att komma åt ditt konto och kan därför inte logga in för att beställa nya tjänster förrän dina tjänster flyttats till Loopia, varpå du gör beställningen i din Loopia Kundzon.

Du kan under tiden flytten pågår beställa nya tjänster direkt hos oss på Loopia som sedan kan slås ihop med det konto som vi flyttat till oss (OBS! Sammanslagning är endast möjlig för konton och tjänster registrerade på samma ägarskap)

Vad händer om jag har webbhotell och/eller andra tjänster hos en annan leverantör?

Då samtliga domäners DNS inställningar kommer att flyttas med till Loopia påverkas inte kopplingar mot andra leverantörers tjänster av flytten.

Använder du däremot externa namnservrar för din domän kommer du behöva uppdatera din domäns DNS inställningar hos din DNS leverantör för att istället peka mot Loopias tjänster efter flytten.