FAQ City Sites flytt till Loopia

Vi på supporten har skapat denna sidan för att du snabbt ska hitta svar på de vanligast förekommande frågorna från er CitySites-kunder.

E-post:

Jag får serverfel eller vill uppdatera mitt e-postprograms inställningar:

Vi har skapat guider för de vanligast förekommande programmen

Jag kan ej skicka epost efter flytten till er?

Troligen är det någon inställning i ditt epostprogram som ej stämmer.

Se denna guide

Hur når jag min webbmail efter migreringen?

Efter att dina e-postkonton är migrerade når du din webbmail på: https://webmail.loopia.se

Observera att om du idag har inställningen POP3 med spara kopia på servern bär du först se denna guide för att inte riskera att ladda hem dubbletter och även meddelande som tidigare raderats lokalt i din klient.

Jag behöver redigera en e-postadress?

Om din epost är flyttad kan du logga in på https://www.loopia.se/mailadmin/ med din epostadress/lösenord för att uppdatera adressens inställningar.

Om e-posten för den domänen ej är flyttad till Loopia än ber vi dig att avvakta att den flyttas till oss.

Jag behöver uppdatera lösenordet för ett e-postkonto som vi ännu ej har fått tillgång till?

Kontakta supporten på Loopia för assistans med detta.

Webbsidor/databaser:

Jag kan ej ladda upp nya bilder till min WordPress?

Troligen är det fel sökväg till ditt mediabibliotek. Logga in i din WordPress och under “inställningar–>Media” ändra där till wp-content/uploads och spara.

Se denna guide

Hur ansluter jag mot FTP?

Efter att din sida är flyttad till oss kommer den ej längre vara åtkomlig via din FTP-anslutning hos CitySites.

Du skapar istället en ny FTP-användare hos oss..

För UNIX/Autobahn-sidor se denna guide

For Windows se denna guide

Jag behöver redigera en sida som ej är flyttad än?

Om du har FTP-inlogg till CitySites gäller den tills dess att sidan är migrerad till oss på Loopia. Tills dess kan du via FTP ladda upp din webbsida som vanligt.

Jag behöver redigera en databas?

Du når PhpMyAdmin hos City Sites på adressen https://phpmyadmin.citynetwork.se

Jag ser ej mina databaser i kundzonen?

Vi jobbar just nu på att lägga in åtkomsten i Loopias kundzon. Dina databaser kommer då att synas i din Loopia kundzon. Om du behöver skapa nya databaser kan du det redan nu i din Loopia Kundzon genom att välja “Lägg till” i högermenyn.

Kan man flytta sidan manuellt redan nu?

Det är dessvärre ej möjligt. Varje konto hos Citysites kommer att migreras automatiskt under vintern och i nuläget kan vi ej göra enskilda flyttar manuellt.

Kommer min sida att vara nere under flytten?

Nej, sidorna ska fungera före/under/efter flytten av webbmaterialet/databas till Loopia. Det kan givetvis förekomma undantag där tex kod på sidan är utdaterad och den manuellt måste redigeras för att fungera på Loopia.

Kommer min webbsida att fungera på Loopia?

Vi har stöd för de flesta webbsidorna och färdiga CMS-systemen såsom WordPress, Joomla, Drupal eller sidor som stödjer minst PHP 5.6.  Våra plattformar kan även hantera klassisk asp och .NET.

Domänfrågor

Min .se/.nu-domän ligger hos SE Direkt och jag behöver uppdatera till Loopias namnservrar?

Kontakta kundtjänsten hos SE Direkt på telefon: 08-452 35 00  och be dem att uppdatera era namnservrar till Loopias. SE Direkt är medvetna om denna flytt och kommer att bistå er med hjälp direkt.

När mina domäner förnyas, vilket pris får jag då?

Dina domäner kommer att förnyas enligt ordinarie prislista på Loopia. Du hittar den fullständiga prislistan här: https://www.loopia.se/domannamn/detaljerad_prislista/

Vi har externa namnservrar, kommer vi att behöva uppdatera DNS-inställningarna till Loopias Servrar efter flytten?

Ja, du kommer att behöva peka om dina DNS-inställningar manuellt till Loopia. Mer information om när och var kommer i senare e-postmeddelanden från oss.

Kommer namnservrarna för mitt domännamn att ändras i och med flytten?

Om du på egen hand har pekat om ditt domännamns namnservrar så kommer dessa att kvarstå även efter flytten har genomförts.

Kontofrågor

När kommer mina inloggningsuppgifter?

I stort sätt samtliga kunder ska nu ha fått sina inloggningsuppgifter utskickade. Om du ej har fått dessa, kontrollera i din skräppostkorg eller underflikar (tex kampanjer i Gmail). Du kan också testa att beställa ut nya här: https://www.loopia.se/loggain/losenord/

Hur loggar jag in med BankID?

Om ditt konto är skapat på ditt personnummer ska du direkt kunna logga in i det med BankID.

Om kontot står på ditt företag måste du först logga in med användarnamn/lösenord för att sedan skapa en BankID-användare under “Kontoinställningar” Se denna guide

Vilka priser gäller för Loopias webbhotellspaket?

Du kommer att erhålla ett utskick från oss där vi informerar om vilket paket som du får som förval matchat efter nuvarande paketanvändning hos CitySites.

Nuvarande avtalspersiod hos CitySites kommer gälla perioden ut. Efter det erbjuds du en förlängning med rabatt på första perioden.

Webbhotell månadskostnad ink moms:

Privatpaket (5% rabatt på följande priser):

89:- Vid årsvis betalning

113:- Vid kvartalsvis betalning

99:- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

Företagspaket (25% rabatt på följande priser):

174:- Vid årsvis betalning

187:- Vid kvartalsvis betalning

199:- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

Företagspaket Plus (25% rabatt på följande priser):

250:- Vid årsvis betalning

262:- Vid kvartalsvis betalning

274:- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

För mer info om de olika webbhotellspaketen. Se denna sida för tekniska specifikationer

Vill du välja en annan kontotyp hos Loopia kan du ändra detta i din Loopia Kundzon (när tillgång till kundzonen har skickats ut) under menyvalet “Kontoinställningar”

Erbjuder ni ett e-postpaket och vad kommer det att kosta?

Vi kommer att erbjuda tidigare kunder till CitySites två olika epostpaket där du vid första förlängningen erhåller 25% rabatt:

E-post Privat

Månadskostnad ink moms:

49:- vid årsvis betalning

59:- vid kvartalsvis betalning

69:- månadsvis betalning

E-post Företag

Månadskostnad ink moms:

59:- vid årsvis betalning

69:- vid kvartalsvis betalning

79:- månadsvis betalning

Detta debiteras när nuvarande avtalsperiod hos CitySites ska förnyas

Hur ändrar jag min kontotyp?

Inloggad i din Loopia kundzon kan du alltid upp eller nedgradera ditt konto till önskat paket genom att gå till menyvalet “Kontoinställningar”. Där finns sedan möjligheten att justera ditt paket här på Loopia. Du har där även möjligheten att säga upp konto och samtliga domäner. Vill du säga upp en enskild domän kan du klicka på den direkt i kundzonen och välja “Deaktivera”

Varför tar ni betalt för DNS?

Vi på Loopia strävar efter att kunna erbjuda en stabil och modern DNS-plattform och har då valt att ta betalt för den tjänsten. Kostnaden 99:- per år (CitySites-kunder får 50% rabatt på första förnyelsefakturan) inkluderar möjligheten att ha valfritt antal domäner/e-postalias i kontot. DNS-tjänsten har Anycast-DNS och du kan skydda dina domäner med 2-faktorautentisering i form av BankID. Du har även tillgång till vår svensktalande support 365 dagar om året via e-post, telefon och chat. De första tre månaderna hos Loopia blir kostnadsfria och efter dessa tre månader kommer fakturan först att skickas ut i samband med nästa domännamnsfaktura.

Information om själva flytten

Så här går flytten till

Tillsammans med City Sites har vi noggrant förberett så att din flytt till Loopia ska gå enkelt, smidigt och i de flesta fall helt automatiserat.

Flytten sker stegvis och påbörjas i december. Kunder flyttas sedan successivt över till Loopias plattform.

Vi kommer att kontinuerligt informera dig via e-post om flytten och om det är något du behöver göra själv i samband med den. Notera att innan dina tjänster är flyttade till Loopia fortsätter domännamn, hemsida och e-post att fungera precis som tidigare hos City Sites.

Flytten i 4 steg:

1. Dina domännamn flyttas till Loopia och ditt användarkonto till Loopia Kundzon skapas.

2. Tjänster som e-post och webbsidor flyttas till oss på Loopia.

3. Du informeras via e-post när tjänsterna har flyttats.

4. Vi ger dig tips och information om hur du använder våra tjänster.