FAQ CitySites flytt till Loopia

Hej och välkommen som kund till oss på Loopia.

Vi på supporten har skapat denna sidan för att du snabbt ska hitta svar på de vanligast förekommande frågorna från er CitySites-kunder.

Så här går flytten till

Tillsammans med City Sites har vi noggrant förberett så att din flytt till Loopia ska gå enkelt, smidigt och i de flesta fall helt automatiserat.

Flytten sker stegvis och påbörjas i december. Kunder flyttas sedan successivt över till Loopias plattform med planen att sista kunden flyttas till Loopia under våren 2018.

Vi kommer att kontinuerligt informera dig via e-post om flytten och om det är något du behöver göra själv i samband med den. Notera att innan dina tjänster är flyttade till Loopia fortsätter domännamn, hemsida och e-post att fungera precis som tidigare hos City Sites.

Flytten i 4 steg:

1 Dina domännamn flyttas till Loopia och ditt användarkonto till Loopia Kundzon skapas.

2 Tjänster som e-post och webbsidor flyttas till oss på Loopia.

3 Du informeras via e-post när tjänsterna har flyttats.

4 Vi ger dig tips och information om hur du använder våra tjänster.

Supportfrågor – Så får du bäst hjälp

Innan respektive tjänst flyttats till Loopia kontaktar du supporten hos City Sites precis som tidigare. När du fått e-post om att respektive tjänst flyttats till Loopia kan supporten på Loopia hjälpa dig vid eventuella frågor.

FAQ

Hur uppgraderar/nedgraderar jag mitt konto?

Inloggad i din Loopia kundzon kan du alltid upp eller nedgradera ditt konto till önskat paket genom att gå till menyvalet “Kontoinställningar”. Där finns sedan möjligheten att justera ditt paket här på Loopia. Du har där även möjligheten att säga upp konto och samtliga domäner. Vill du säga upp en enskild domän kan du klicka på den direkt i kundzonen och välja “Deaktivera”

När mina domäner förnyas, vilket pris får jag då?

Dina domäner kommer att förnyas enligt ordinarie prislista på Loopia. Du hittar den fullständiga prislistan här: https://www.loopia.se/domannamn/detaljerad_prislista/

Kommer min webbsida att fungera på Loopia?

Vi har stöd för de flesta webbsidorna och färdiga CMS-systemen såsom WordPress, Joomla, Drupal eller sidor som stödjer minst PHP 5.6.  Våra plattformar kan även hantera klassisk asp och .NET.

Vilken version av PHP kör ni?

I nuläget erbjuder vi följande PHP-versioner: 5.6, 7.0 och 7.1

Samtliga dessa körs på webbservern apache 2.4

Vilken version av .NET kör ni?

Vi erbjuder version 3.5-4.6

Kan man flytta sidan manuellt redan nu?

Det är dessvärre ej möjligt. Varje konto hos Citysites kommer att migreras automatiskt under vintern och i nuläget kan vi ej göra enskilda flyttar manuellt.

Kommer min sida att vara nere under flytten?

Nej, sidorna ska fungera före/under/efter flytten av webbmaterialet/databas till Loopia. Det kan givetvis förekomma undantag där tex kod på sidan är utdaterad och den manuellt måste redigeras för att fungera på Loopia.

Kommer min epost att sluta fungera efter flytten?

E-posten ska fungera som vanligt förutom ett kort avbrott precis när den slutliga migreringen av era e-postkonton utförs (för att inte riskera förlorade meddelanden stängs möjligheten att logga in i e-postkontot en kort stund under flytten av det enskilda kontot)

Vi har extern DNS, kommer vi att behöva uppdatera den till Loopias Servrar?

Ja, ni kommer att behöva peka om era DNS-poster manuellt till Loopia. Mer information om när och var kommer i senare e-postmeddelanden från oss. Alternativt kan ni idag

Kommer jag att behöva uppdatera mina inställningar i mitt e-postprogram?

Till en början kommer era nuvarande inställningar till CitySites servrar att fungera även efter att era e-postkonton har migrerats.

Ni kommer att få e-postmeddelanden från oss där ni sedan uppmanas att uppdatera era inställningar i era e-postprogram.

Guider för respektive program finns här (observera att dessa inställningar inte fungerar förens er e-post är flytta till oss på Loopia):

https://support.loopia.se/wiki/e-postklienter/

Hur når jag min webbmail efter migreringen?

Efter att era e-postkonton är migrerade når ni er webbmail på: https://webmail.loopia.se

Varför tar ni betalt för DNS?

Vi på Loopia strävar efter att kunna erbjuda en stabil och modern DNS-plattform och har då valt att ta betalt för denna. Kostnaden 99:- per år inkludera möjligheten att ha valfritt antal domäner/e-postalias i kontot. DNS-tjänsten har Anycast-DNS och ni kan skydda era domäner med 2-faktorautentisering i form av BankID. Ni har även tillgång till vår svensktalande support 365 dagar om året via e-post, telefon och chat.

Jag vill inte flytta till Loopia, hur gör jag då?

Då bör du per omgående kontakta CitySites och avsluta ditt konto hos dem. Avslutade och inte längre aktiva konton (inga domäner eller webbdata)  kommer ej att flyttas över till Loopia.