FAQ CitySites flytt till Loopia

Hej och välkommen som kund till oss på Loopia.

Vi på supporten har skapat denna sidan för att du snabbt ska hitta svar på de vanligast förekommande frågorna från er CitySites-kunder.

FAQ

När kommer mina inloggningsuppgifter?

Flytten av tjänster pågår för fullt och så snart respektive konto är redo för inloggning skickar systemet automatiskt ut inloggningsuppgifterna till Loopias kundzon.

Jag har ej fått mina inloggningsuppgifter men måste uppdatera DNS för en av mina domäner?

Om domänen är flyttad till oss på Loopia och har våra namnservrar (se detta på whois.loopia.se )  då kan supporten på Loopia assistera med DNS-ändingar.

Jag behöver uppdatera lösenordet för ett e-postkonto som vi ännu ej har fått tillgång till?

Kontakta supporten på Loopia för assistans med detta.

Jag behöver skapa en ny e-postadress/webbsida?

I nuläget är det ej möjligt förrän du får tillgång till kontot och dina tjänster för domänen är flyttade till oss på Loopia. Här ber vi dig att avvakta tills tjänsterna är flyttade.

Jag behöver redigera en sida?

Om du har FTP-inlogg till CitySites gäller den tills dess att sidan är migrerad till oss på Loopia. Tills dess kan du via FTP ladda upp din webbsida som vanligt.

Jag behöver redigera/ta bort en e-postadress autosvar?

I nuläget är det dessvärre ej möjligt. Vi ber dig avvakta tills eposttjänsten är migrerad till oss på Loopia.

Min .se/.nu-domän ligger hos SE Direkt och jag behöver uppdatera till Loopias namnservrar?

Kontakta kundtjänsten hos SE Direkt på telefon: 08-452 35 00  och be dem att uppdatera era namnservrar till Loopias. SE Direkt är medvetna om denna flytt och kommer att bistå er med hjälp direkt.

Vilka priser gäller för Loopias webbhotellspaket?

Du kommer att erhålla ett utskick från oss där vi informerar om vilket paket som du får som förval matchat efter nuvarande paketanvändning hos CitySites.

Nuvarande avtalspersiod hos CitySites kommer gälla perioden ut. Efter det erbjuds du en förlängning med rabatt på första perioden.

Webbhotell månadskostnad ink moms:

Privatpaket (5% rabatt på följande priser):

89:- Vid årsvis betalning

113:- Vid kvartalsvis betalning

99:- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

Företagspaket (25% rabatt på följande priser):

167:- Vid årsvis betalning

180:- Vid kvartalsvis betalning

187:- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

Företagspaket Plus (25% rabatt på följande priser):

250:- Vid årsvis betalning

262:- Vid kvartalsvis betalning

274- Vid månadsvis betalning via automatisk kortdragning

För mer info om de olika webbhotellspaketen. Se denna sida för tekniska specifikationer

Vill du välja en annan kontotyp hos Loopia kan du ändra detta i din Loopia Kundzon (när tillgång till kundzonen har skickats ut) under menyvalet “Kontoinställningar”

Erbjuder ni ett e-postpaket och vad kommer det att kosta?

Vi kommer att erbjuda tidigare kunder till CitySites två olika epostpaket där du vid första förlängningen erhåller 25% rabatt:

E-post Privat

Månadskostnad ink moms:

49:- vid årsvis betalning

59:- vid kvartalsvis betalning

69:- månadsvis betalning

E-post Företag

Månadskostnad ink moms:

59:- vid årsvis betalning

69:- vid kvartalsvis betalning

79:- månadsvis betalning

Detta debiteras när nuvarande avtalsperiod hos CitySites ska förnyas

Hur ändrar jag min kontotyp?

Inloggad i din Loopia kundzon kan du alltid upp eller nedgradera ditt konto till önskat paket genom att gå till menyvalet “Kontoinställningar”. Där finns sedan möjligheten att justera ditt paket här på Loopia. Du har där även möjligheten att säga upp konto och samtliga domäner. Vill du säga upp en enskild domän kan du klicka på den direkt i kundzonen och välja “Deaktivera”

När mina domäner förnyas, vilket pris får jag då?

Dina domäner kommer att förnyas enligt ordinarie prislista på Loopia. Du hittar den fullständiga prislistan här: https://www.loopia.se/domannamn/detaljerad_prislista/

Kommer min webbsida att fungera på Loopia?

Vi har stöd för de flesta webbsidorna och färdiga CMS-systemen såsom WordPress, Joomla, Drupal eller sidor som stödjer minst PHP 5.6.  Våra plattformar kan även hantera klassisk asp och .NET.

Vilken version av PHP kör ni?

I nuläget erbjuder vi följande PHP-versioner: 5.6, 7.0 och 7.1
Samtliga dessa körs på webbservern apache 2.4

Vilken version av .NET kör ni?

Vi erbjuder version 3.5-4.6

Kan man flytta sidan manuellt redan nu?

Det är dessvärre ej möjligt. Varje konto hos Citysites kommer att migreras automatiskt under vintern och i nuläget kan vi ej göra enskilda flyttar manuellt.

Kommer min sida att vara nere under flytten?

Nej, sidorna ska fungera före/under/efter flytten av webbmaterialet/databas till Loopia. Det kan givetvis förekomma undantag där tex kod på sidan är utdaterad och den manuellt måste redigeras för att fungera på Loopia.

Kommer min epost att sluta fungera efter flytten?

E-posten ska fungera som vanligt förutom ett kort avbrott precis när den slutliga migreringen av dina e-postkonton utförs (för att inte riskera förlorade meddelanden stängs möjligheten att logga in i e-postkontot en kort stund under flytten av det enskilda kontot)

Vi har externa namnservrar, kommer vi att behöva uppdatera DNS-inställningarna till Loopias Servrar efter flytten?

Ja, du kommer att behöva peka om dina DNS-inställningar manuellt till Loopia. Mer information om när och var kommer i senare e-postmeddelanden från oss.

Kommer namnservrarna för mitt domännamn att ändras i och med flytten?

Om du på egen hand har pekat om ditt domännamns namnservrar så kommer dessa att kvarstå även efter flytten har genomförts.

Kommer jag att behöva uppdatera mina inställningar i mitt e-postprogram?

Till en början kommer dina nuvarande inställningar till CitySites servrar att fungera även efter att dina e-postkonton har migrerats.

Du kommer att få e-postmeddelanden från oss där du sedan uppmanas att uppdatera dina inställningar i eventuellt e-postprogram.

Guider för respektive program finns här (observera att dessa inställningar inte fungerar förrän din e-post är flyttad till oss på Loopia):

https://support.loopia.se/wiki/e-postklienter/

Hur når jag min webbmail efter migreringen?

Efter att dina e-postkonton är migrerade når du din webbmail på: https://webmail.loopia.se

Varför tar ni betalt för DNS?

Vi på Loopia strävar efter att kunna erbjuda en stabil och modern DNS-plattform och har då valt att ta betalt för den tjänsten. Kostnaden 99:- per år (CitySites-kunder får 50% rabatt på första förnyelsefakturan) inkluderar möjligheten att ha valfritt antal domäner/e-postalias i kontot. DNS-tjänsten har Anycast-DNS och du kan skydda dina domäner med 2-faktorautentisering i form av BankID. Du har även tillgång till vår svensktalande support 365 dagar om året via e-post, telefon och chat. De första tre månaderna hos Loopia blir kostnadsfria och efter dessa tre månader kommer fakturan först att skickas ut i samband med nästa domännamnsfaktura.

Jag vill inte flytta till Loopia, hur gör jag då?

Då bör du per omgående kontakta CitySites och avsluta ditt konto hos dem. Avslutade och inte längre aktiva konton (inga domäner eller webbdata)  kommer ej att flyttas över till Loopia.

Information om själva flytten

Tisdagen den 9:e januari stängdes tillgången till CitySites kontrollpanel. Detta då flytten av kunder påbörjas och inga ändringar längre är möjliga i den tidigare kontrollpanelen.

Så snart flytten av domäner är slutförd för respektive kund kommer vi att skicka ut kunduppgifter till Loopias kundzon till respektive kund. Inte förrän det kan DNS-ändringar utföras för domänerna.  Om man är tidigare epost/webb-kund till CitySites kommer vi i nästa steg sedan att flytta över e-post/webbsidor/databaser till respektive konto.

Observera att Loopias support ej kan utföra ändringar i DNS för domänerna i nuläget.

Så här går flytten till

Tillsammans med City Sites har vi noggrant förberett så att din flytt till Loopia ska gå enkelt, smidigt och i de flesta fall helt automatiserat.

Flytten sker stegvis och påbörjas i december. Kunder flyttas sedan successivt över till Loopias plattform.

Vi kommer att kontinuerligt informera dig via e-post om flytten och om det är något du behöver göra själv i samband med den. Notera att innan dina tjänster är flyttade till Loopia fortsätter domännamn, hemsida och e-post att fungera precis som tidigare hos City Sites.

Flytten i 4 steg:

1. Dina domännamn flyttas till Loopia och ditt användarkonto till Loopia Kundzon skapas.

2. Tjänster som e-post och webbsidor flyttas till oss på Loopia.

3. Du informeras via e-post när tjänsterna har flyttats.

4. Vi ger dig tips och information om hur du använder våra tjänster.

Supportfrågor – Så får du bäst hjälp

När du har erhållit dina användaruppgifter till ditt nya Loopiakonto kan supporten här på Loopia hjälpa dig vid eventuella frågor. Du hittar vår kunskapsdatabas och kontaktuppgifter på https://www.loopia.se/support