DynDNS Updater 3.1

Installationsfilen för DynDNS Updater finns att ladda ned här. Så snart du har installerat DynDNS Updater och startat det för första gången så startar en guide (Wizard). Där får du bland annat ange hur du ansluter till Internet och vad du har för användaruppgifter.

Följ instruktionerna till dess du kommer till steget Login Information. Där anger du ditt användarnamn och lösenord för ditt LoopiaDNS-konto (du behöver alltså inte skapa ett konto hos DynDNS.org).

I steget Entering Hostname väljer du No, I will enter it manually.

I fönstret Hostname Information väljer du Add. Ange sedan det domännamn eller subdomännamn du vill uppdatera. I fältet System väljer du custom.

När guiden är slutförd så startar programmet, se då till att stänga av det. öppna sedan filen DynDNS.ini som ligger i den katalog du installerade programmet i (som standard C:/Program/DynDNS Updater/DynDNS.ini). Leta upp kategorin [Options] och lägg till IsDynDNS=0 enligt nedan.

[Options]
...
IsDynDNS=0

Innan du startar DynDNS Updater behöver du ladda hem denna konfigurationsfil och spara den i samma katalog du installerade programmet i, vanligtivs:

C:/Program/DynDNS Updater/

När du nu startar DynDNS Updater går du till Info där du väljer Settings, markerar gruppen du skapade under installationen och väljer Edit. Under fliken Options skriver du Provider: LoopiaDNS och sedan sökvägen till konfigurationsfilen enligt nedan.

Till denna artikel vill vi tacka Timmy på tim-international.net för ett bra initiativ.