City Sites uppdatera Mac Mail

I och med att City Sites kommer att stänga ned sina tjänster kommer du att som tidigare kund till City Sites nu att behöva uppdatera dina inställningar i din e-postklient för att även i framtiden kunna skicka och ta emot e-post.

Om du idag ansluter med POP och har inställningen att spara en kopia på servern utan att den raderas (en kontoinställning vi verkligen inte rekommenderar).

Följ då först denna guide innan du går vidare med ändringen nedan.

Uppdatera IMAP/POP3-server

Innan du gör ändringar på din dator rekommenderar vi alltid att du gör en ny säkerhetskopia.

Du gör enklast detta med programmet Time Machine på din Apple-dator.

Efter det fortsätter vi med att uppdatera dina serverinställningar.

Om du idag ansluter med IMAP rekommenderar vi starkt att du tar bort kontot helt i din Mac Mail och sedan lägger in det som ett nytt konto med hjälp av följande guide

Om du ansluter med POP3 eller bara vill testa att uppdatera servernamnen för IMAP följer du guiden nedan:

Detta är en snabb åtgärd som vi går igenom i denna guiden.

Börja med att öppna Mail-klienten och välj “Inställningar”

Markera sedan det konto du vill uppdatera och välj “Serverinställningar”

Här ser du nu dina inställningar mot City Sites och det första du gör är att klicka på pilarna nere via SMTP-servern.

I nästa ruta väljer du att uppdatera servernamnet till Loopias SMTP-server som är: mailcluster.loopia.se

Klicka ok och i den tidigare rutan uppdaterar du nu servernamnet för inkommande epost till: mailcluster.loopia.se

Spara uppgifterna och testa sedan att ansluta och hämta/skicka epost.

Om du efter ändringen inte kan ta bort eller flytta meddelanden:

Då rekommenderar vi att du i din Mac Mail tar bort det tidigare epostkontot helt och sedan lägger till det enligt följande guide:

Apple Mail