City Sites Skapa FTP-användare för Windows

Denna guide visar hur du skapar en FTP-användare för Windows och ansluter mot ditt serverutrymme.  I nuläget gäller guiden endast för de kunder som tidigare var kund hos City Sites.

Tidigare Loopiakunder ansluter enligt guiderna här

Observera att om du idag har sidan på UNIX/Autobahn och vill byta till Windows behöver du ladda hem dina webbfiler från din ftp på ftpcluster.loopia.se och sedan ladda upp dem till ditt dedikerade utrymme för din Windows-sida (ASP.NET)

Börja med att skapa en FTP-användare för din Windows-sida. Du gör detta i din Loopia kundzon “Lägg till/Skapa–>FTP-användare”

Skapa kontot och du får sedan direkt upp vilken server du ska ansluta mot i ditt FTP-program.

Det kan ta 15-30 minuter innan ditt FTP-konto sedan är aktivt för anslutning.

I ditt FTP-program anger du sedan FTP-serverns namn (i vårt exempel skapade vi kontot för subdomänen windows.mindoman.se, du anger givetvis den adress som står under “FTP-server” för dig). OBS! Du ej kan ansluta mot ftpcluster.loopia.se när du ska ansluta mot din Windows-sida.

Väl ansluten ser du sedan dina filer och kan nu ladda upp/redigera dina filer på servern.

För att starta om applikationen på servern behöver du ladda upp din web.config-fil på nytt.