Byta webbhotell

Nedan har vi lagt in lite tips angående vad man ska tänka på om man vill flytta till Loopia och använda webbhotell hos oss.

För att överföra allt på smidigast sätt bör man konfigurera allt hos oss innan man pekar om domänen till våra namnservrar. Gör man på detta vis så slipper det bli något problem med att hemsidan blir otillgänglig och att e-post slutar att fungera.

Om du redan har ett webbhotellskonto hos en annan leverantör så kan du kontrollera uppsägningstid och hur du gör för att avsluta ditt nuvarande webbhotellsabonnemang. Notera att du bör avvakta med att säga upp ditt tidigare webbhotellskonto tills dess att allt är överfört till oss, eller att du åtminstone har två – tre veckor på dig innan den tidigare leverantören stänger ner ditt konto.

Om du inte har något webbhotellskonto hos oss så kan du börja med att beställa detta.

Om du har fler än ett domännamn som ska överföras så kan du lägga till resterande domännamn efter att du mottagit inloggningsuppgifter till ditt webbhotellskonto. Du hittar information hur du lägger till fler domännamn i ditt webbhotellskonto på här.

Du hittar FTP-inställningar i ditt webbhotellskonto som du kan använda för att ladda upp hemsidesmaterialet och du hittar information hur du kan skapa e-postkonton här.

Notera att det är väldigt viktigt att du lägger upp hemsidesmaterialet och e-postadresser i ditt konto hos oss innan vi överför domännamnet från din nuvarande leverantör. Om du inte gör detta så kan hemsidan eller e-posten bli otillgänglig.

Sist behöver domännamnet pekas om till våra namnservrar vilket innebär att trafiken utifrån Internet leds in till våra servrar istället. Vid en ompekning tar det normalt cirka ett dygn för den nya DNS-informationen att spridas runt Internet och under den tiden kan e-post skickas både till din gamla leverantör och till oss. Inga meddelanden ska dock behöva gå förlorade om kontot hos din tidigare leverantör fortfarande är aktivt under denna tid.

Du hittar information om hur du överför samt pekar om ditt domännamn till oss här.

Was this article helpful?

Related Articles