Apple Mail – Spara Skickat och Papperskorgen på servern

Som standard sparas inte meddelanden som du skickar eller tar bort på servern, detta betyder att meddelanden som du t.ex. skickas inte visas på dina andra enheter kopplade till din e-postadress, eller via webbmailen.

Du kan följa nedanstående enkla steg för att göra så att dina meddelanden sparas på servern istället för lokalt i Mail på din Mac.

Rekommenderat är att du låter ditt Mail-program synka alla dina meddelanden innan du gör dessa steg.

Om du inte ser dina mappar i vänsterspalten utav Mac Mail så kan du behöva klicka på Visa direkt under knappen för att skapa ett nytt meddelande. Om dessa mappar ändå inte kommer upp kan du behöva skapa dem först genom att logga in i webbmailen.

Därefter markerar du Sent-mappen under ditt konto/e-postadress i vänsterspalten och klickar sedan på menyn Brevlåda, där väljer du Använd den här brevlådan till och till sist Skickat.


swe_mail_lion_11.png

Mac Mail kommer att synkronisera om vilket kan ta allt från några sekunder upp till flera minuter beroende på hur många meddelanden du har i denna mapp på servern.

Därefter markerar du Trash-mappen under ditt konto/e-postadress i vänsterspalten och klickar sedan på menyn Brevlåda, där väljer du Använd den här brevlådan till och till sist Papperskorg.


swe_mail_lion_12.png

Mac Mail kommer att synkronisera om vilket kan ta allt från några sekunder upp till flera minuter beroende på hur många meddelanden du har i denna mapp på servern.

När du gjort båda stegen kan du behöva starta om Mail-programmet helt och hållet för att dina meddelanden skall visas korrekt.

Hjälpte denna guide dig?

Relaterade guider