Ändra favicon i gamla Sitebuilder (v6)

Vänligen observera att denna guide avser en tidigare version av Loopia Sitebuilder. Har du installerat Loopia Sitebuilder efter 2014-06-23 eller ännu inte installerat, se då i stället denna guide.

Faviconen (av favourite icon) är den lilla bilden visas till vänster om webbsidans titel i webbläsarens flik för besökaren.

Den visas också i favorit- eller bokmärkeslistan. Den bidrar förstås till personlig touch och upprätthåller företagets profil på nätet.

Bilden måste vara sparad i formatet ICO, med filändelse .ico. Bilden är kvadratisk och har vanligtvis storleken 16 x 16 eller 32 x 32 pixlar. Vissa äldre mobila enheter kan inte visa en favicon som har en filstorlek större än 4Kb.

Som standard är Loopias favicon tillagd i din Sitebuilder. Vill du ändra detta så är det snart ordnat.

Lägga till en favicon

1. Om du inte redan har en favicon så finns det ett flertal sidor där du kan skapa en. Ett exempel på en sådan sida är favicon.cc

2. Logga in i din Sitebuilder. Gå till Hantera i den övre menyn.

3. Välj därefter Favicon

4. Klicka på Välja en fil. I det separata fönster som dyker upp, välj din .ico-fil.

5. Vid en lyckad uppladdning är faviconen tillagd nedantill.

Den kommer även omgående, när du går tillbaka till Webbplats, att synas i webbläsarfliken.