Adobe Contribute

Adobe Contribute är ett program som kan användas för att skapa och publicera hemsidor enkelt. Den här guiden är skriven för Adobe Contribute version 6.5 och stegen för att publicera sin hemsida kan komma att ändras i nyare versioner av programmet. Version 6.5 finns i skrivandes stund inte tillgängligt på Svenska, därav är guiden skriven med den Engelska versionen av programmet. Om du vill se större versioner utav bilderna kan du enkelt klicka på dem.

Redan när du startar programmet för första gången så kan du välja att skapa en ny Website Connection:

I rutan som kommer fram kan du direkt klicka på Next knappen för att gå vidare:

På nästa sida så fyller du i din hemsidas besöksadress, i denna guide kommer vi att använda exempeldomänen mindoman.se.
Adressen skall i detta fall fyllas i som http://www.mindoman.se, klicka sedan på Next:

På nästa sida så väljer du först FTP i rullistan högst upp under How do you connect to your web server?, fyll därefter i ftpcluster.loopia.se som serveradressen (What is the name of your FTP server?) samt ditt användarnamn och lösenord för din FTP-användare som du skapat i Kundzonen under Kontoinställningar > FTP-uppgifter:

På nästa sida fyller du i sökvägen till domännamnets publiceringskatalog, detta är oftast domännamnet och därefter public_html på slutet, klicka därefter på Next:

På nästa sida så behöver du inte fylla i någonting, utan klicka direkt på knappen Next:

Nu är vi nästan färdiga, fyll i ditt namn eller företagsnamn och din e-postadress. Klicka därefter på Next:

Nu är installationsguiden färdig och du får en översikt på dina inställningar, dubbelkolla gärna så att alla uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte stämmer är det bara gå bakåt i guiden och rätta till detta. När alla uppgifter stämmer så kan du klicka på Done:

Nu kommer den befintliga hemsidan att visas i huvudfönstret, om du inte tidigare skapat någon hemsida hos oss är detta oftast vår under konstruktions-sida. Du kan nu börja arbeta med din hemsida och publicera den hos oss direkt via Adobe Contribute, lycka till!