A- och CNAME-inlägg

Så här gör du för att peka om ditt domännamn med ett A-inlägg (IP-adress) eller ett CNAME-pekare (värdnamn / domännamn).

Du loggar in i Loopia Kundzon där du klickar på domänen det gäller.

I den rutan som dyker upp så har väljer du DNS under konfigurering.

i Mål så fyller du i vart domänen skall pekas, antingen A-pekare (ip-adress) eller CNAME-pekare (värdnamn / domännamn)

Cname1Cname2

När du har angett de inställningar som du vill ska gälla för ditt domännamn så klickar du på Spara för att spara dessa. Du har nu skapat en DNS-inställning för din domän. Från och med att du sparat dessa inställningar så kan det ta upp till 24 timmar innan de har spridits och fungerar över Internet.